externe

Rusii incearca sa ascunda masacrul de la Mariupol: 200 de gropi comune, unde au fost ingropati 9.000 de civili

Imagini satelitare par sa surprinda gropi comune in apropiere de Mariupol, iar oficiali locali acuza Rusia de faptul ca a ingropat in aceste gropi pana la 9.000 de civili ucraineni, cu scopul de a ascunde un masacru care a avut loc in timpul asediului acestu oras portuar.

Maxar Technologies, un furnizor de imagini satelitare, a publicat joi imagini care arata, in opinia sa, peste 200 de gropi comune in orasul Manhus.

Oficiali ucraineni acuza armata rusa de faptul ca a ingropat in aceste gropi locuitori ai Maripolului pe care i-au ucis in lupte, potrivit News.ro.

Aceste imagini satelitare surprind randuri lungi de morminte, in continuarea unui cimitir, in orasul Manhus, in afara Mariupolului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, ii acuza pe rusi de faptul ca ”isi ascund crimele militare” luand cadavre ale civililor din orasul portuar si ingropandu-le la Manhus.

In aceste morminte s-ar putea afla pana la 9.000 de morti, estima joi intr-un mesaj postat pe mesageria Telegram Consiliul Municipal al Mariupolului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

O oră ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

2 ore ago

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el fiind…

2 ore ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

3 ore ago