externe

„Rusii incearca sa avanseze dar esueaza. Le-am doborat si un avion”. Lupte crancene in apropiere de Severodonetk

Autoritatile ucrainene au afirmat sambata ca se dau „batalii feroce” in satele situate in apropierea orasului Severodonetk (est), pentru al carui control trupele ruse fac mari eforturi de saptamani, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Acum, luptele cele mai feroce se deruleaza in apropiere de Severodonetk. Ei (rusii – n.r.) nu controleaza orasul in intregime”, a anuntat pe Telegram guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaiadai.

„In satele vecine, luptele sunt foarte dificile – la Toskivska, Zolot. Ei incearca sa avanseze dar esueaza”, a declarat el.

„Aparatorii nostri se lupta cu rusii in toate directiile. Recent, ei au doborat un avion si au facut prizonieri”, a spus el.

Serhii Gaidai a mai afirmat ca Lisiceansk – un oras sub control ucrainean separat de Severodonetk printr-un rau – este „puternic bombardat”.

„Nu pot sa se apropie si de aceea nu fac decat sa lanseze asupra orasului lovituri aeriene”, a declarat guvernatorul. Situatia este „foarte periculoasa in oras”.

Serhii Gaidai a vorbit si despre „mai multa distrugere” la uzina chimica Azot din Severodonetk, unde s-au refugiat sute de civili.

Vineri, el a precizat ca 568 de persoane, intre care 38 de copii, sunt ascunsi in uzina si ca numai un „armistitiu complet” ar permite evacuarea lor.

ONU a precizat vineri ca accesul la apa potabila, hrana, instalatii sanitare si electricitate s-a diminuat la Severodonetk. De asemenea, organizatia a calificat drept „extrem de alarmanta” situatia umanitara din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

33 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

59 de minute ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

54 de minute ago

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

2 ore ago

Gheata polara se topeste si schimba rotatia Pamantului: „Timpul insusi va fi afectat”

Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toti locuitorii lumii vor pierde o secunda din timpul…

59 de minute ago