RUSII isi pun amprenta asupra Parisului. Cupola IMENSA acoperita cu aur in preajma Turnului Eiffel – FOTO & VIDEO

externe

Prima cupola, in forma traditionala de bulb de ceapa, a fost montata pe viitoarea catedrala ruseasca a Sfintei Treimi din Paris. Operatiunea a avut loc in prezenta unor oficiali rusi si francezi. Edificiul religios a fost obiect de dispute geopolitice si arhitecturale care au durat ani de zile, mentioneaza RFI.

Boua tone, 15 metri inaltime si 11 metri in diametru: primul bulb din cei 5 cati va numara viitoarea catedrala ruseasca din Paris a fost montat la 37 de metri de sol – inaltimea maxima autorizata pentru constructiile din capitala Frantei. Inaugurarea oficiala a catedralei Sfanta Treime va avea loc in octombrie dar inca din acest week-end au asistat la montarea primei cupole o serie de responsabili francezi si rusi, precum secretarul de stat insarcinat cu relatiile cu Parlamentul de partea franceza, ambasadorul Rusiei la Paris, episcopul Nestor – viitorul ‘patron’ al lacasului sfant – vice-premierul rus si directorul general al administratiei prezidentiale ruse.

cupola2

Cum noteaza ziarul de seara Le Monde, ‘prezenta acestor demnitari e un semnal puternic. Kremlinul s-a implicat la maximum ca sa-si obtina catedrala la Paris. De unde si porecla de « Sfantul Vladimir » data ironic acestui lacas de fostul ministru francez al culturii Frederic Mitterrand’. Noul edificiu a costat 170 de milioane de euro, bani platiti integral de statul rus. Cupola este acoperita cu 90.000 de foite de aur.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: