Rusii nu mai vor sa fie luati prin SURPRINDERE. Pentru prima data, si-au DOTAT bombardierele cu rachete aer-aer – VIDEO

externe

Bombardierele rusesti SU-34 au fost echipate aditional cu rachete aer-aer, destinate unor eventuale avioane inamice. Acestea au pornit astazi in prima lor misiune in Siria, a declarat Igor Klimov, purtator de cuvant al Fortelor Aeriene Ruse.

„Astazi, bombardierele SU-34 au efectuat prima decolare, echipate nu doar cu bombe cu explozibili puternici si bombe anti-blindaj, ci si cu rachete aer-aer cu raza scurta si medie de actiune”, a spus Klimov.

„Avioanele sunt echipate cu rachete in scop defensiv”, a mai adaugat acesta.

Rachetele sunt dotate cu echipament de cautare a tintei si „sunt capabile sa loveasca tinte aeriene pe o raza de 60 de kilometri”, a declarat Klimov.

Avioane militare turce au doborat, marti dimineata, o aeronava de vanatoare rusa, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara sustine, fara dovezi, ca avionul rus ar fi patruns in spatiul aerian turc. Moscova respinge acuzatiile.

„Doborarea avionului rus este o lovitura aplicata in spate”, a declarat Vladimir Putin. „Incidentul va avea consecinte grave asupra relatiilor dintre Rusia si Turcia”, a adaugat Putin

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: