Rusii privesc socati ce le-a adus razboiul lui Putin: 5 tineri parasutisti ucisi in Ucraina, slujba comuna. Ei faceau parte din batalionul de elita din Kostroma care a fost eliminat in frunte cu comandantul

externe

Cinci tineri militari rusi din Regimentul 331 Garda Aeropurtata Kostroma au fost inmormantati recent, ei avand parte de o slujba comuna in Rusia. Batalionul a fost distrus de ucraineni in frunte cu comanadantul acestuia, colonelul Serghei Suharev.

Aceasta imagine este distribuita masiv pe retelele de socializare.

 

Citeste si: Presa de la Moscova incepe sa publice imagini cu mame indurerate: „Si-a vazut fiul intr-o inregistrare video din Ucraina, cere ca acesta sa fie returnat de urgenta”

Moartea colonelului Serghei Suharev, din Regimentul 331 de Asalt cu Parasutisti al Garzii din Kostroma, a fost confirmata de televiziunea de stat de la Moscova la sfarsitul saptamanii trecute.

Anterior, „lichidarea” sa fusese revendicata de Centrul pentru comunicare strategica si securitate informationala din Ucraina.

„Comandantul Regimentului de parasutisti din Kostroma, colonelul Serghei Sukharev… s-a ratacit in timpul ‘exercitiilor [militare]’, dar s-a intors acasa pe drumul cel bun”, se arata in comunicatul ucrainean.

Adjunctul sau, maiorul Serghei Krilov, a fost ucis alaturi de el, se mai arata in raport.

Ei au fost printre numerosii ucisi din regimentul Kostroma, considerat a fi printre cele mai de elita forte de lupta ale Rusiei. Rusia a recunoscut ca au fost ucisi si sergentul principal Serghei Lebedev, sergentul Alexander Limonov si caporalul Iuri Degtyaryov.

Suharev a fost vazut la televiziunea rusa in ianuarie, cand si-a condus trupele inapoi din Kazahstan, unde fusesera trimise in urma unui val de proteste.

Rusii au descris misiunea lor ca fiind de „mentinere a pacii”, iar Suharev a declarat ca fortele sale au protejat o centrala electrica vitala din Almati.

De asemenea, in ultimele lupte din Ucraina a fost ucis si ofiterul de informatii militare Serghei Visniakov, din Brigada 22 a Fortelor Speciale Separate a GRU. Se crede ca acesta a fost ucis luptand in apropiere de Mariupol intr-un atac Grad al batalionului ucrainean Azov.

Locotenent-colonelul Iuri Agarkov, din Volgograd, comandant al unui regiment de puscasi motorizati, a murit in timpul unei operatiuni speciale.

Maiorul Ruslan Petruhin, comandantul adjunct al batalionului Brigazii 38 de puscasi motorizati, a fost, de asemenea, ucis in actiune in Ucraina.

Numarul rusilor celor ucisi in Ucraina se ridica la aproximativ 7.000, existand suspiciuni ca adevarata cifra este tinuta secreta pentru a preveni o scadere a sprijinului in Rusia. Bilantul zilnic – inclusiv al soldatilor de elita – indica faptul ca Rusia isi pierde forte intr-o „operatiune militara” care se presupune ca este menita sa ii sporeasca securitatea si sa „denazifice” Ucraina.

Rusia a inregistrat moartea a cel putin patru generali in Ucraina.

Moscova a desfasurat anterior Regimentul 331 de asalt cu parasutisti al Garzii in Cecenia in doua razboaie dupa caderea URSS, in Georgia in 2008 si in Donbas in 2014.

Comentarii: