externe

Rusii pro-ucraineni au trecut iar granita in Rusia si au atacat un oras cu tancuri si arme grele. Au bombardat si sediul local al Ministerului de Interne – Video

Corpul Voluntarilor Rusi, o formatiune armata care a revendicat mai multe incursiuni in Rusia la granita cu Ucraina, a anuntat intr-o inregistrare video difuzata joi dimineata ca membrii grupului se aflau din nou la granita cu Rusia si se apropiau de „periferia localitatii Shebekino”, un oras din regiunea Belgorod, scrie Meduza.

O alta grupare armata, Legiunea Libertatii Rusiei, care sustine ca este o unitate a armatei ucrainene formata din voluntari rusi, a anuntat, de asemenea, un nou raid pe teritoriul rusesc: „Noi, Legiunea Libertatii Rusiei, ne aflam in prezent in apropierea granitei patriei noastre. Foarte curand, ne vom muta din nou pe teritoriul Rusiei pentru a aduce libertate, pace si calm. Graivoron a fost doar inceputul”.

Potrivit canalului Telegram Baza, joi dimineata, „sabotorii” au efectuat un atac la punctul de control de frontiera din Shebekino, dar atacul a fost respins de fortele de frontiera rusesti.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a raportat joi dimineata ca Shebekino se afla „sub un foc necrutator”, dar nu a comentat rapoartele privind incursiunile peste granita.

Baza transmite ca „sabotorii” au atacat cu tancuri punctul de control de la Shebekino.  Martorii oculari relateaza ca drumul spre Shebekino este blocat in apropiere de Maslova Prystana.

In timpul noptii, orasul a fost supus unui bombardament intens. Unul dintre obuze a lovit cladirea Ministerului Afacerilor Interne. Unii locuitori au decis sa paraseasca orasul.

Potrivit presei de stat ruse, cartierul general operational al regiunii Belgorod a negat ca ar fi avut loc o „patrundere a armatei ucrainene” in apropiere de Shebekino, dar a declarat ca au avut loc „bombardamente” si ca se auzeau „sunete de lupta”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Tupeul primarului din Mioveni, prins in flagrant: „Nu am luat, am dat” – Video

Primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu, a sustinut in timp ce era adus de procurori…

4 ore ago

Slovacia inaspreste controalele la granita cu Ungaria, pe masura ce creste numarul de migranti

Slovacia a decis miercuri sa impuna controale temporare la granita sa cu Ungaria din cauza…

5 ore ago

Incendiu la casa stramba. O sasea persoana arestata in legatura cu incendiul care a distrus faimosul bar din secolul al XXVIII-lea

Un al saselea suspect a fost arestat in legatura cu incendiul care a distrus emblematicul…

5 ore ago

Franta va trimite caini dresati pentru cauta plosnite in trenuri

Autoritatile din Franta vor trimite caini dresati pentru a cauta plosnite in trenurile si metroul…

6 ore ago

Un turist este cautat dupa ce fost filmat meditand dezbracat in fata unui altar hindus sacru

Un turist este cautat de autoritatile din Bali dupa ce a fost filmat meditand dezbracat…

6 ore ago

Germania nu are deocamdata planuri sa trimita rachete Taurus in Ucraina – Bild

In prezent Germania nu are de gand sa furnizeze Ucrainei rachete de croaziera Taurus, deoarece…

6 ore ago