externe

Rusii pro-ucraineni au trecut iar granita in Rusia si au atacat un oras cu tancuri si arme grele. Au bombardat si sediul local al Ministerului de Interne – Video

Corpul Voluntarilor Rusi, o formatiune armata care a revendicat mai multe incursiuni in Rusia la granita cu Ucraina, a anuntat intr-o inregistrare video difuzata joi dimineata ca membrii grupului se aflau din nou la granita cu Rusia si se apropiau de „periferia localitatii Shebekino”, un oras din regiunea Belgorod, scrie Meduza.

O alta grupare armata, Legiunea Libertatii Rusiei, care sustine ca este o unitate a armatei ucrainene formata din voluntari rusi, a anuntat, de asemenea, un nou raid pe teritoriul rusesc: „Noi, Legiunea Libertatii Rusiei, ne aflam in prezent in apropierea granitei patriei noastre. Foarte curand, ne vom muta din nou pe teritoriul Rusiei pentru a aduce libertate, pace si calm. Graivoron a fost doar inceputul”.

Potrivit canalului Telegram Baza, joi dimineata, „sabotorii” au efectuat un atac la punctul de control de frontiera din Shebekino, dar atacul a fost respins de fortele de frontiera rusesti.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a raportat joi dimineata ca Shebekino se afla „sub un foc necrutator”, dar nu a comentat rapoartele privind incursiunile peste granita.

Baza transmite ca „sabotorii” au atacat cu tancuri punctul de control de la Shebekino.  Martorii oculari relateaza ca drumul spre Shebekino este blocat in apropiere de Maslova Prystana.

In timpul noptii, orasul a fost supus unui bombardament intens. Unul dintre obuze a lovit cladirea Ministerului Afacerilor Interne. Unii locuitori au decis sa paraseasca orasul.

Potrivit presei de stat ruse, cartierul general operational al regiunii Belgorod a negat ca ar fi avut loc o „patrundere a armatei ucrainene” in apropiere de Shebekino, dar a declarat ca au avut loc „bombardamente” si ca se auzeau „sunete de lupta”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Furie la Kremlin dupa anuntul privind deblocarea ajutorului pentru Kiev: „SUA provoaca Ucraina la noi ostilitati, pana la ultimul ucrainean”

Prin acordarea de ajutor Ucrainei, SUA permit Kievului sa continue ostilitatile de pe urma carora…

39 de secunde ago

Cirstoiu anunta cine ar fi in spatele „campaniei negative” la adresa sa: „Segmente din PSD si PUSL. Ma uit la Antena 3 in fiecare seara”

Catalin Cirstoiu a acuzat joi ca "segmente din PSD" si partidul lui Dan Voiculescu, PUSL,…

2 ore ago

Nicusor Dan, despre scandalul Cirstoiu: „PSD incepe sa se delimiteze de el, electoratul PSD merge catre Piedone”

Edilul general, Nicusor Dan, afirma ca PSD incepe sa se delimiteze de Catalin Cirstoiu, candidatul…

2 ore ago