Categories: externe

Rusii s-au bucurat degeaba de victoria lui Trump. Noul lider al SUA i-a dat asigurari ferme presedintelui Poloniei

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, l-a asigurat pe presedintele polonez Andrzej Duda ca Washingtonul va continua sa sprijine Polonia, inclusiv in chestiunile militare, a declarat joi purtatorul de cuvant al presedintiei de la Varsovia, Marek Magierowski, scrie portalul thenews.pl, care citeaza agentia PAP, scrie Agerpres.

Presedintele polonez i-a telefonat miercuri seara lui Donald Trump si l-a felicitat pentru victoria in alegeri. La randul sau, viitorul presedinte american a subliniat consideratia sa pentru comunitatea poloneza din SUA si pentru contributia acesteia la dezvoltarea economiei si a societatii americane.

De asemenea, a adaugat purtatorul de cuvant al presedintelui polonez, Trump l-a asigurat pe Duda ca, pe parcursul mandatului sau la Casa Alba, Polonia va putea conta pe Statele Unite si ca Varsovia este un aliat pretios al Washingtonului.

In discutia ce a durat 10-15 minute, ‘presedintele Trump a subliniat foarte clar ca Polonia poate conta pe SUA in timpul mandatului sau, inclusiv in chestiunile militare, pentru ca a vorbit despre toate aspectele cooperarii’, a indicat Marek Magierowski intr-o declaratie acordata postului polonez TVN24.

‘Cred ca este loc pentru mai mult, pentru discutii calme si decizii concrete care vor urma cu siguranta in relatiile dintre Varsovia si Washington’, a mai spus purtatorul de cuvant al presedintelui Andrzej Duda.

De asemenea, cei doi si-au adresat reciproc invitatii, iar prima lor intalnire se va desfasura cel mai probabil in timpul unui summit al NATO care va avea in primavara anului viitor la Bruxelles.

In ultima vreme au avut loc tensiuni serioase intre Polonia si Rusia. Moscova a decis recent sa amplaseze sisteme mobile de rachete Iskander in enclava Kaliningrad, aflata la granita cu Polonia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

2 minute ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

25 de minute ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

O oră ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

56 de minute ago

Suedia, „la un nivel de teroare de patru din cinci”. 100.000 de vizitatori, la Malmo, pentru Eurovision

Suedia se pregateste pentru Eurovision cu masuri de securitate sporite. Tara se afla deja in…

2 ore ago

Turist din Cluj, agresat de o soferita la Constanta. Cei doi se sicanasera anterior in trafic – VIDEO

Un turist din Cluj a fost agresat de o femeie intr-o parcare din Constanta. Scandalul ar…

2 ore ago