RUSII au aplicat „tactica pamantului parjolit”. Armata lui Assad a ajuns la granita cu Turcia

externe

Fortele armate siriene, sustinute de Fortele Aeriene Ruse si de rebelii iranieni, au avansat semnificativ catre granita cu Turcia, in urma unei ample operatiuni desfasurata in nordul tarii.

Potrivit Reuters, insurgentii si observatorii locali au precizat ca militarii sirieni se afla in momentul de fata la aproximativ 25 de kilometri de granita turca. In acest context, un rol semnificativ in operatiunea terestra din Siria a fost jucat de insurgentii din Iran.

De asemenea – potrivit Reuters, citata de Rador, – atacuri aeriene sunt lansate de aviatia Federatiei Ruse. Rebelii au catalogat actiunile Rusiei in Siriai drept „tactica pamantului parjolit”, cu ajutorul careia armata lui Bashar al-Assad a reusit, pentru prima data in ultimii peste doi ani, sa-si consolideze pozitiile intr-un raion strategic.

Luni, Armata siriana a inceput ofensiva in orasul Tal-Rifaat, in nordul provinciei Aleppo, la 20 kilometri de granita cu Turcia. Consiliul de observare a respectarii drepturilor omului din Siria mentioneaza ca aceasta localitate este unul dintre ultimele bastioane ale opozitiei siriene. Autoritatile de la Ankara au exprimat recent un protest impotriva actiunilor Federatiei Ruse in Siria, semnaland cresterea numarului de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: