Categories: externe

Rusilor someri, apti de munca, li se pregateste o AMENDA usturatoare: „Legea impotriva parazitismului social”

Rusilor someri apti de munca, dar care refuza sa lucreze, li se pregateste o taxa surpriza din partea statului, fiind una dintre masurile gandite pentru a combate criza economica ce a pus stapanire pe tara.

Astfel, somerii care refuza un loc de munca, fiind in plenitudinea fortelor fizice si psihice, vor fi amendati cu 250 de euro. Masura este preluata din tara vecina, Belarus, care a implementat o taxare asemanatoare, conform Express.

In Belarus, somerii care refuza sa munceasca, desi sunt apti, sunt obligati sa plateasca o amenda atunci cand refuza locurile de munca oferite de stat. Ministrul adjunct a Muncii din Rusia, Andrei Pudov, a declarat ca miscarea indrazneata a Belarusului ar putea fi preluata de Moscova si ar ajuta tara sa treaca mai usor peste criza.

Belarusul a introdus „Legea de preventie a parazistismului social”, intr-o miscare descrisa de multi ca fiind menita a incrimina somajul. Adultii care nu au platit impozit pe venit pe cel putin sase luni ale anului sunt amendati cu 220 de euro.

Elevii, parintii cu trei sau mai multi copii sau cei care se apropie de varsta de pensionare sunt scutiti de la plata taxei.

O masura asemanatoare functioneaza in Sankt-Petersburg, acolo unde somerii care refuza sa accepte un loc de munca sunt obligati sa presteze pana la un an de munca in folosul comunitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

5 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

8 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

7 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

7 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

7 ore ago