news

„Rusine, justitia romana!”. Zeci de protestatari in fata Tribunalului Bucuresti. Promit ca dosarul „10 August” va ajunge la CEDO

Zeci de persoane protesteaza, miercuri seara, in fata Tribunalului Bucuresti, fata de decizia luata de magistrati in Dosarul 10 august. Protestatarii cer ca vinovatii pentru violentele din Piata Victoriei sa fie trasi la raspundere si anunta ca se vor adresa CEDO. Mesajul ”Judecam si noi ceva?” a fost proiectat pe cladirea instantei, iar manifestantii striga ”Rusine, rusine, rusine sa va fie”.

Mai multe persoane s-au strans, miercuri seara, in fata Tribunalului Bcuresti si protesteaza fata de decizia din Dosarul 10 august.

Oamenii au bannere pe care scrie ”Romania, stat politienesc”, ”Rusine, justitia romana”, ”Vrem vinovatii pentru Jandarmiada 10 august” si scandeaza ”Jandarmeia sa-nfunde puscaria”, ”Rusine, rusine, rusine sa va fie, ”Ne vedem la CEDO”, ”Toti platim judecatori, sa salveze infractori”.

Mesajul ”Judecam si noi ceva?” a fost proiectat pe cladirea instantei.

De asemenea, protestatarii au dus in fata instanei un elefant roz.

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Radu, a solicitat miercuri parlamentarilor si ministrilor sa respecte separarea puterilor in stat, sustinand ca hotararile judecatoresti se iau in baza probelor si nu pe „emotii si sentimente”, ca reactie la criticile aduse de mai multi oameni politici cu privire la hotararea unei judecatoare prin care s-a respins redeschiderea anchetei in dosarul 10 august.

„In pronuntarea solutiilor, judecatorii sunt independenti si se supun numai legii, in conformitate cu art.124, alin. 3 din Constitutia Romaniei. Hotararea judecatoreasca este adoptata pe baza dispozitiilor legale incidente cauzei si pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe baza de emotii si sentimente. Constatand ca reactiile manifestate provin preponderent din partea reprezentantilor puterilor legislativa si executiva, Tribunalul Bucuresti reaminteste dispozitiile constitutionale, conform carora in statul de drept si in democratie cele 3 puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca sunt separate si in echilibru, colaboreaza si se respecta reciproc, independent daca solutiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu in acord cu asteptarile exponentilor lor. In consecinta, discursul public la adresa hotararilor judecatoresti pronuntate trebuie sa fie caracterizat de echidistanta, pentru ca numai respectand ordinea de drept si hotararile judecatoresti se va restabili echilibrul social incalcat”, se arata intr-un comunicat al tribunalului.

O judecatoare de la Tribunalul Bucuresti a respins marti solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei in dosarul „10 august”.

Mai multi oameni politici, printre care premierul Florin Citu, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, sau copresedintele USR PLUS, Dacian Ciolos, au facut declaratii cu privire la decizia tribunalului.

Astfel, premierul Florin Citu s-a declarat dezamagit de clasarea dosarului „10 august” si a aratat ca a avut discutii cu ministrul Justitiei, Stelian Ion, cu privire la posibile cai de atac.

De asemenea, Dacian Ciolos a afirmat ca decizia judecatorilor in acest caz nu este „finalitatea” asteptata de cetateni si crede ca „o comisie parlamentara poate aduce lumina necesara in acest caz, dincolo de responsabilitatile penale”.

Ministrul Vlad Voiculescu a scris intr-un mesaj pe Facebook: „Imi vine sa ma iau cu mainile de cap”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

3 ore ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

10 minute ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

3 ore ago

Au zburat palele cabaretului Moulin Rouge, faimos obiectiv turistic al Parisului – Video

Palele morii de vant Moulin Rouge, unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Paris,…

O oră ago

Vlad Voiculescu, acuzatii dure la adresa DNA: „Atacuri murdare la adresa unor doamne curajoase care au increderea oamenilor”

Vlad Voiculescu a avut, joi, o reactie dura dupa ce procurorii au trimis-o pe Clotilde…

O oră ago