S-a aflat acum: Care a devenit cea mai importanta cauza a CANCERULUI

news

Tutunul nu mai este principala cauza care provoaca cel mai mare numar de imbolnaviri cu cancer, aceasta este concluzia specialiastilor in urma celei  mai importante conferinte mondiale legata de aceasta boala.

Specialistii sustin ca, in acest moment, un numar foarte mare de imbolnaviri cu cancer este cauzat de obezitate. Unu din cinci decese diagnosticate cu cancer este provocat de obezitate.

„Greutatea medie a cetatenilor creste dramatic. Cred ca oamenii sunt constienti ca greutatea in exces creste riscul aparitiei bolilor de inima sau a diabetului, insa ei nu stiu ca aceasta poate duce si la cancer.Vorbim aici despre cancerul la san, cancerul la prostata, cancerul de colon si toate formele de cancer in zonele genitale”, a declarat Jennifer Ligibel, de la Dana-Farber Cancer Institute, organism patronat de Universitatea Harvard.

In Marea Britanie, tutunul este considerat principalul responsabil pentru un sfert din cele 160.000 de imbolnaviri anuale cu cancer, insa in curand obezitatea va deveni principala cauza, mai spune Ligibel, citata de The Telegraph. Publicatia mai mentioneaza ca guvernul Marii Britanii va considera lupta cu obezitatea ca una dintre prioritatile sale majore.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: