S-a aflat. Ce au primit de la Dancila cei trei parlamentari care au tradat motiunea de cenzura

politica

Trei parlamentari PSD care anuntasera sau sugerasera ca voteaza motiunea de cenzura s-au sucit brusc in ultimele doua zile. Este vorba despre deputatii Marius Sorin Bota, Hiria Nasra si Cornel Itu.

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Viorica Dancila i-a promis lui Nasra ca il va repune in functia de presedinte al PSD Cluj, iar Cornel Itu va fi vicepresedinte al organizatiei de Cluj.

In ceea ce il priveste pe Sorin Bota, conducerea PSD l-a asigurat pe acesta ca va fi sustinut de partid pentru sefia ASF, asa cum acesta isi dorea.

Deputatul Horia Nasra, fostul presedinte al PSD Cluj care plecase din partid la Pro Romania in urma cu o saptamana, a anuntat, miercuri, pe Facebook, ca revine in PSD Cluj si ca nu va vota motiunea, la fel si colegul sau, deputatul Cornel Itu. „Nu am semnat textul motiunii si nu o voi vota, la fel si colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem si vom fi oameni de stanga si nu putem vota aceasta elucubratie liberala!”, a afirmat Nasra.

„Astazi m-am intors acasa, in PSD Cluj. Partidul in care am crescut si in care mi-am petrecut tineretea are nevoie de mine si este de datoria mea sa fiu alaturi de colegii si prietenii mei. Nu am semnat textul motiunii si nu o voi vota, la fel si colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem si vom fi oameni de stanga si nu putem vota aceasta elucubratie liberala!”, afirma, intr-o postare pe Facebook, Gabriel Horia Nasra.

El spune ca nu poate gira venirea la putere a liberalilor „care isi propun taieri salariale, disponibilizari in masa in sectorul bugetar si inghetarea proiectelor de dezvoltare ale comunitatilor locale, finantate prin PNDL sau FDI”.

„Cat priveste motiunea, nu calculul bilelor ma intereseaza, ci faptul ca astazi PSD are nevoie de toti parlamentarii sai, de toti cei care in 2016 au fost alesi de cetateni sub sigla PSD!”, adauga el.

Nasra se arata convins ca nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, o „nefericita eroare”, poate fi indreptata, existand social-democrati cu vechime in organizatie care pot reprezenta cu onoare clujenii si capitala Transilvaniei, „nu un individ care jigneste clujenii, romanii, injura jurnalistii si ameninta colegii si alesii locali”.

„Sper ca in viitor cele doua partide de stanga, PSD si Pro Romania sa gandeasca un proiect politic comun, pentru ca ambele formatiuni impartasesc valori social-democrate. Joi voi fi alaturi de colegii mei, deputatii din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat si imi voi relua activitatea politica in Cluj avand in vedere campania electorala”, mai spune el.

Nasra a fost presedintele PSD Cluj, fiind inlocuit recent cu Liviu Alexa. In 2 octombrie, liderul Pro Romania, Victor Ponta, anunta ca deputatii Horia Nasra si Cornel Itu au venit in echipa ProRomania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: