S-a aflat in ce tara a fugit Plahotniuc. Ministrul de Interne: „Ne vom aduce acasa calaul si-l vom judeca in fata intregii tari”

politica

Presedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, a plecat vineri din Republica Moldova imediat dupa discutiile de la sedinta Consiliului National Politic al PDM. Oligarhul a parasit tara pe cai ocolite, TV 8 Moldova afirmand ca acesta ar fi ajuns in Elvetia.

Plahotniuc nu a zburat din Chisinau, dar ar fi ajuns cu un automobil in regiunea transnistreana, de unde a plecat la Odesa, iar de acolo ar fi zburat cu un avion privat. Aceasta informatie a fost confirmata pentru TV8 din mai multe surse.

Unicul avion privat care a zburat aseara, catre ora 17 de la Odesa ar fi fost aceasta aeronava Cessana 680 A, inregistrata in Turcia. Avionul a zburat spre Istanbul si ar fi aterizat pe aeroportul Sabih.

PDM a anuntat intr-un comunicat oficial ca Plahotniuc a plecat pentru cateva zile din tara sa-si vada familia.

Serviciul de presa al formatiunii nu mentioneaza si locul unde a plecat Plahoniuc. Oficial, liderul PDM este divortat. El are 2 copii care de mai multa vreme locuiesc in Elvetia. In aceeasi tara, Plahotniuc are mai multe proprietati, printre care o vila luxoasa chiar pe malul lacului Geneva.

Andrei Nastase, noul ministru de Externe al Moldovei, promite ca il va aduce in fata justitiei pe Vladimir Plahotniuc, care a fugit vineri din tara.

„Am fost pur si simplu intoxicati cu manipulari si dezinformari in ultimii ani. Am fost constant mintiti si tinuti intr-o permanenta ofensiva fake news. Opinia publica a fost hartuita pur si simplu cu propaganda mincinoasa sustinuta de canalele media finantate din bani furati de Plahotniuc si de camarila sa din banii statului, din banii oamenilor. Daca a plecat sau nu din tara Plahotniuc poate fi in aceste momente fierbinti o tema de interes, dar as dori, cu multa responsabilitate, sa acordam atentia cuvenita celor care urmeaza, concret, sa se intample in perioada urmatoare. Trebuie sa ne apucam de munca, sunt atat de multe de facut, sunt atat de multe de reperat dupa acesti ani in care tara a fost jefuita, saracita, depopulata. Ma intrebati si despre Sor, o alta unealta a lui Plahotniuc. Vreau sa retina foarte bine orice cetatean al Republicii Moldova un lucru esential. Daca au plecat sau nu din tara vom afla relativ repede. Dar, oriunde s-ar ascunde pe acest Pamant criminalii poporului nostru, justitia libera a Moldovei ii va gasi. Ne vom aduce acasa calaul si-l vom judeca in fata intregii tari, in fata intregii lumi. Retineti aceste cuvinte, lasati timpul sa-mi masoare vorbele!”, a declarat Nastase pentru Deutsche Welle.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: