S-a aflat marele SECRET al unei casnicii fericite. Studiu SURPRINZATOR

life

Interesele comune, simtul umorului si o viata sexuala sanatoasa contribuie foarte mult la dezvoltarea unui mariaj satisfacator. Dar cand vine vorba de a face o sotie cu adevarat fericita, nimic nu se compara cu un sot inalt, potrivit unui studiu.

Cercetatorii au descoperit ca sotia e cu atat mai fericita cu cat diferenta de inaltime fata de sot e mai mare. Insa acest efect s-a estompat de-a lungul timpului, spun acestia.

„Desi se stie faptul ca femeile, din motive evolutioniste, prefera barbatii inalti pentru imperechere, niciun studiu nu a investigat daca un barbat inalt isi face sotia mai fericita”, a declarat cercetatorul Kitae Sohn, de la Universitatea Konkuk din Seul, Coreea de Sud. „Diferenta mare de inaltime este strans legata de nivelul de fericire al sotiei.”

Acesta a adaugat ca relatia dintre inaltime si nivelul de fericire „se estompeaza gradual de-a lungul timpului si dispare complet dupa 18 ani de casnicie.”

„Totusi, perioada lunga de disipare indica un impact puternic al inaltimii barbatului asupra psihologiei feminine, impact datorat probabil evolutiei”, a spus cercetatorul.

Doctorul Sohn, care a analizat date de la 7.850 de femei in cadrul unui studiu de lunga durata asupra populatiei, spune ca pot exista multe motive pentru care inaltimea unui barbat e legata de nivelui de fericire al sotiei. „In primul rand este vorba despre valoarea intrinseca a inaltimii. Femeile pur si simplu plac barbatii inalti, desi nu pot explica de ce”, a scris acesta in jurnalul Personalitate si Diferente Individuale.

„E la fel ca atunci cand oamenii favorizeaza mancarurile mai grase, mai sarate sau mai dulci, fara a sti exact de ce: asemenea mancaruri sunt esentiale pentru supravietuire, insa la inceputurile evolutiei omului erau destul de rare, asta insemnand ca pofta pentru asemenea mancaruri a sporit calitatea genetica a reproducerii in trecut. In mod similar, preferinta femeilor pentru barbati inalti, a sporit calitatea genetica a reproducerii a femeilor.”

Cercetatorul a sugerat si o serie de scenarii pentru a explica de ce inaltimea tinde sa-si piarda influenta de-a lungul timpului. De exemplu, sotia „se poate obisnui cu inaltimea sotului si cu tot ce decurge din aceasta, cum ar fi atractia fizica sau forta”, a explicat acesta. Sau e posibil ca ea „sa-si fi pierdut caracteristicile care au ajutat-o sa-si gaseasca un barbat inalt, cum ar fi frumusetea. Pierderea ar putea sa-i provoace nefericire in mod direct sau indirect, prin schimbarea comportamentului sotului fata de ea: mai putina afectiune pentru ea, mai multa afectiune pentru alte femei, grija scazuta pentru copil”, a continuat Sohn.

Femeile au evoluat in a prefera barbati inalti, deoarece acestia sunt perceputi ca fiind mai puternici, „asa ca evident sunt fericite pentru ca au ceva ce le place”, a cocluzionat cercetatorul.

„Dar, ca si in cazul altor obiecte ale dorintei, placerea de a le avea se disipeaza. Surprinzator e faptul ca disiparea completa dureaza 18 ani.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: