news

S-a anulat transportul public in Iasi. Mai circula doar autobuze pentru cei din sistemul de sanatate

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis marti ca transportul public sa fie utilizat, incepand de miercuri, doar de catre personalul din sistemul de sanatate, precum medici, asistenti, farmacisti, etc.

Persoanele in aceasta situatie vor putea urca in autobuze sau tramvaie in baza legitimatiei de serviciu sau o adeverinta de la angajator. Cu mijloacele CTP vor mai putea circula si persoane direct implicate in combaterea raspandirii noului coronavirus.

Comitetul Primariei Iasi:

Noi masuri pentru prevenirea raspandirii infectiei cu noul coronavirus in Municipiul Iasi

Primarul Mihai Chirica a convocat astazi, 24 martie, la Palatul Roznovanu, o noua sedinta a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi destinata luarii unor masuri suplimentare de prevenire a infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (care cauzeaza COVID-19) in Municipiul Iasi.

Masuri luate astazi, 24 martie, de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi:

Art. 1. Incepand cu data de 25 martie se interzice utilizarea transportului public de calatori pe toate traseele din Municipiul Iasi si zona exterioara acestuia, aflat in administrarea si exploatarea S.C. Compania de Transport Public Iasi S.A., cu exceptia urmatoarelor categorii:

Cadrele medicale si nemedicale din sistemul public si privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale si al intregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sanatatii sau din cadrul Ministerului Educatiei, angajatii farmaciilor si angajatii fabricilor de medicamente din Municipiul Iasi;

Angajatii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale si Politiei Locale Iasi;

Asistentii sociali si asistentii personali ai persoanelor cu handicap;

Factorii postali care livreaza corespondenta, pensiile si alte colete persoanelor care nu pot parasi domiciliul;

Pacientii cronici care se deplaseaza catre cabinete medicale in vederea consultatiilor si tratamentului. Acestia vor prezenta o adeverinta privind locul unde se deplaseaza, ziua si ora programarii, cu valabilitate pe toata perioada starii de urgenta;

Toate persoanele implicate in procesul de monitorizare si ajutor al celor aflati in autoizolare sau al persoanelor cu varsta peste 65 de ani;

Voluntarii cuprinsi in sistemul public de voluntariat, care sunt implicati in gestionarea masurilor de prevenire a raspandirii coronavirusului, in baza unei legitimatii vizate de Primaria Municipiului Iasi.

Art. 2. Incepand cu data de 25 martie, accesul in mijloacele de transport public de calatori se va face doar pe baza legitimatiei de serviciu sau a unei adeverinte eliberate de angajatorii enumerati mai sus, care sa ateste calitatea de angajat.

Art. 3. Pentru toate societatile comerciale de pe raza Municipiului Iasi care isi continua activitatea se vor organiza la cerere curse speciale dedicate acestora, pe baza de contract incheiat cu S.C. Compania de Transport Public Iasi S.A., pe baza de tichet de calatorie si/sau abonament.

Art. 4. (1) Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces in mijlocul de transport, sa poarte manusi de protectie de unica folosinta si masca de protectie pentru caile respiratorii.

(2) In toate situatiile mentionate, mijloacele de transport in comun nu pot fi utilizate decat in limita locurilor pe scaune.

Art. 5. Cazarea persoanelor din sistemul medical in caminul T 20 al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” se va face la cererea Directiei de Sanatate Publica Iasi. Persoanele respective vor da o declaratie pe propria raspundere ca nu vor parasi spatiul respectiv pana la finalizarea investigatiilor medicale de specialitate.

Art. 6. Continuarea actiunilor de dezinfectie in mijloacele de transport public si piete agro-alimentare, precum si a pasajelor, strazilor si trotuarelor pe timp de noapte.

Art. 7. Toate celelalte masuri luate anterior raman valabile.

Sedinta de astazi este a noua a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta cu aceasta problematica dupa cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23 martie si vine in continuarea si completarea deciziilor luate deja de municipalitate, de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta pe teritoriul Romaniei, in contextul starii de urgenta instituite la nivel national si al Ordonantelor Militare nr. 1 si 2 privind masurile de prevenire a raspandirii COVID -19 emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

7 minute ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

19 minute ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

50 de minute ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

O oră ago