S-a ascuns in frigider pentru a scapa de mobilizare. Reactii in Rusia dupa anuntul delirant al lui Putin – Video

externe

Retelele de socializare din Rusia si Ucraina abunda de reactii dure sau ironice dupa anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a rusilor pentru razboiul din Ucraina.

Unul dintre videoclipurile care se distribuie masiv arata un militian rus care il cauta intr-un apartament pe un tanar pentru a-l lua pe front. Dupa ce cauta si sub pat, militianul il gaseste pe tanar ascuns in frigider.

Citeste si: „Niet moghilizatii!”. Incep protestele in toata Rusia: „Pentru ce vor plange mamele si copiii lor? Pentru palatul lui Putin?”

Anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a declansat panica in Rusia. Biletele pentru zborurile din Moscova catre capitalele Armeniei si Turciei s-au epuizat in cateva minute, se arata pe numeroase conturi de Twitter.

„Dupa anuntarea mobilizarii partiale, toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”, anunta War Monitor.

Inca de ieri, de cand s-a anuntat discursul lui Putim, pretul biletelor catre Erevan a crescut masiv.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervisti pentru a-si consolida trupele in Ucraina, a anuntat ministrul rus al apararii Serghei Soigu, avertizand ca aceasta reprezinta doar o mica parte din numarul oamenilor care puteau fi mobilizati in tara.

„Vor fi convocati 300.000 de rezervisti”, a afirmat el intr-un interviu televizat cu privire la numarul de persoane care vor chemate dupa decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare partiala. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potential de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Putin a declarat ca a semnat un decret privind mobilizarea partiala, care urmeaza sa intre in vigoare miercuri.

„Vorbim de o mobilizare partiala, adica doar cetatenii care se afla in prezent in rezerva vor fi supusi convocarii si, cel mai important, cei care au servit in fortele armate si au o anumita specialitate militara si experienta pertinenta”, a spus Putin.

Comentarii: