„S-a batut in cuie lista ALDE”. Tariceanu, anunt sinucigas. A pus-o in fruntea listei tocmai pe catastrofala Norica Nicolai

politica

Biroul Politic Central al ALDE a aprobat, in sedinta de miercuri, lista pentru europarlamentare, primii fiind europarlamentarii Norica Nicolai si Renate Weber – locurile 1 si 3 – si fostul presedinte al AEP Daniel Barbu, pe locul 2.

Potrivit presedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, pe locul 4 se afla Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pe locul 5 – deputatul Varujan Vosganian, locul 6 este ocupat de deputatul Andrei Gerea, locul 7 i-a revenit lui Radu Silaghi Dumitrescu de la Universitatea ‘Babes Bolyai’ din Cluj, locul 8 – deputatului Eusebiu Pistru, locul 9 – fostului parlamentar Horia Victor Toma si locul 10 – lui Tudor Tim Ionescu de la organizatia de tineret ALDE.

Tariceanu a precizat ca pana la locul 33 sunt presedinti ai organizatiilor ALDE.

„Exista o repartitie echilibrata intre regiunile geografice, in asa fel incat toti alegatorii nostri sa aiba convingerea ca voteaza o lista care le va reprezenta interesele in viitor in Parlamentul European”, a adaugat Tariceanu.

Intrebat daca ALDE va merge la alegerile europarlamentare pe liste separate, Tariceanu a raspuns: „S-a batut in cuie lista ALDE si nu se mai pune in discutie (n.r. – o lista comuna cu PSD). Noi, pentru ca suntem un partid ceva mai mic, putem sa avansam si mai repede si am hotarat sa incepem campania cat mai devreme”.

Printre criteriile cu ponderi diferite enumerate de Tariceanu care au stat la baza alcatuirii listei se afla: experienta profesionala si parcursul profesional, experienta politica, rezultatele obtinute in alegerile precedente, cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, relatiile politice la nivel european, proiectul politic propriu.

„Fiecare candidat a trebuit sa prezinte un proiect politic propriu, care s-a intitulat „Ce voi face ca deputat in Parlamentul European”. Aceste criterii au fost insotite de punctaje – unele de la 1 la 50, altele de la 1 la 70, altele de la 1 la 100 – si in functie de aceste punctaje Comisia de evaluare a dat note fiecarui candidat si s-a stabilit un clasament”, a mai spus Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: