S-a batut in cuie: Vom avea un guvern TEHNOCRAT, fara politicieni. Numele noului premier este anuntat astazi

politica

Klaus Iohannis a venit, marti, cu un acord scris in fata partidelor. Presedintele Romaniei vrea un Guvern tehnocrat fara implicarea directa a vreunui partid politic. El va anunta numele noului premier la ora 17.00.

Varianta lui Klaus Iohannis este sustinuta de PNL, UDMR si UNPR., astfel incat guvernul tehnocrat va avea majoritate in Parlament, indiferent de ce va dori PSD.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca propunerea de premier a PSD, Liviu Voinea, poate fi o varianta, insa UNPR va sustine doar nominalizarea facuta de seful statului, informandu-l in acest sens si pe liderul PSD Liviu Dragnea.

„Am fost informati de PSD, propunerea de prim-ministru, domnul Voinea. Un om foarte serios, un adevarat profesionist. Poate fi o formula de prim-ministru. In schimb, consideram ca in actualul context de securitate complicat regional, european, national, presedintele Romaniei trebuie sa desemneze un prim-ministru competent. La consultari am discutat cu domnul presedinte, vom sprijini propunerea pe care o va face, un prim-ministru competent, un Guvern competent, de tehnocrati”, a spus Oprea.

Kelemen Hunor a declarat ca UDMR va sustine varianta presedintelui, desi ar fi preferat ca un Executiv de tehnocrati sa aiba un mandat scurt, pana la organizarea alegerilor anticipate.

Singurul care s-a opus explicit unui guvern tehnocrat a fost presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care vrea un guvern politic. El a declarat, marti, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat in discutii ca va face publica in cursul acestei zile propunerea de premier.

Cum era de asteptat, PNL va vota orice varianta vine din partea lui Klaus Iohannis.

Cel mai probabil, noul premier al Romaniei va fi fostul comisar european si ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: