S-a blocat Ciolacu. Rafila anunta ca a participat la protestele anti-PSD din Piata Victoriei din 2017: „Trebuia aparata democratia”

politica

Alexandru Rafila, nou membru de frunte al PSD, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa alaturi de Marcel Ciolacu, ca a fost prezent la amplele proteste din Piata Victoriei din februarie 2017. Sute de mii de oameni au protestat atunci fata de OUG 13, ordonanta emisa de Guvernul Grindeanu.

„n 2017 am fost in Piata Victoriei, in 2018 nu am fost (la protestul din 10 august – n.red.). Se intamplau lucruri care, dupa cum va spuneam acum ca intoleranta poate duce la un atentat la democratie, si atunci s-au intamplat anumite lucruri care din punct de vedere politic nu era corecte si care trebuiau indreptate. Protestul intr-o piata publica plina de oameni arata ca societatea nu suporta astfel de derapaje. Acesta a fost mesajul si nu e nici un fel de rusine sa faci un astfel de gest, este dimpotriva o aparare a unui drept civic, a democratiei si lucrul acesta trebuie foarte clar afirmat si respectat”, a declarat Rafila, chiar langa presedintele PSD.

Intrebat ce mesaje a primit din partea cunoscutilor sau al altor persoane dupa ce a aparut informatia ca va candida pentru PSD, Rafila a recunoscut ca au fost numeroase mesaje injurioase.

„Am primit mesaje injurioase, intr-un registru pe care credem ca trebuie sa sa-l schimm, al intoleraneei, al urii. Sunt oameni care au fost deranjati, care au fost mai retinuti, si multe persoane care m-au sfatuit sa renunt. (…) O sa-mi pastrez crezul in ce priveste profesiunea.

Niciodata nu o sa utilizez ceea ce stiu in manipulare si in minciuna. Unii s-au simtit tradati de optiunea mea, altii probabil au agreat-o”, a mai spus Rafila.

Participantii la amplele proteste din Piata Victoriei au fosta catalogati de propaganda PSD drept „sorosisti”, „drogati”, „vanduti” sau „manipulati”. PSD nu si-a cerut niciodata scuze pentru aceste afirmatii.

 

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: