S-a dat sentinta in procesul de SANTAJ al Antenei 3. Voiculescu a luat cu EXECUTARE

news

S-a dat sentinta in dosarul Antena Group, in care reprezentantii trustului lui Voiculescu erau acuzati de santaj la adresa RCS-RDS.

Dan Voiculescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Instanta a dispus ca aceasta pedeapsa de doi ani inchisoare sa fie contopita cu cea de 10 ani primita anterior in dosarul ICA, ramanand pedeapsa de 10 ani, dar judecatorul poate dispune un spor de pedeapsa la judecarea liberarii conditionate.

Directorul general Antena Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat la trei ani si sase luni inchisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, a primit doi ani cu suspendare.

In acelasi dosar, Serban Pop, fostul presedinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de divulgare de informatii secrete de serviciu.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, totodata, condamnarea SC Antena TV Group SA la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei.

In schimb, instanta a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si a societatilor SC Intact Publishing si SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de santaj si complicitate la santaj in forma continuata.

Procurorii DNA au cerut pedepse de cel putin cinci ani de inchisoare cu executare pentru conducerea Antena Group si pentru fostul presedinte al Fiscului, Serban Pop, pentru santaj la adresa reprezentantilor companiei RCS & RDS.

Procurorii DNA spun ca directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi incercat, prin amenintari, sa il convinga pe administratorul RCS & RDS sa accepte un contract prestabilit, in valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

„Sorin Alexandrescu a fost sprijinit de Antena Group, Antena 3 si Intact Publishing in activitatea de santajare a partii vatamate. L-a amenintat ca va demara o campanie media impotriva sa, care insa poate fi stopata daca se semneaza un contract de 6,48 milioane de euro pe an de redifuzare a canalelor Antena Group. S-a recurs la atacuri media. Publicatia Jurnalul National a fost folosita in demers pentru a mari presiunea”, spun procurorii.

Avocatii trustului RCS & RDS au cerut o pedeapsa complementara pentru Antena 3: suspendarea emisiei pentru trei luni. Procurorii DNA au cerut ca toate publicatiile si televiziunile detinute de familia Voiculescu sa fie sanctionate cu o amenda penala.

Avocatii familiei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu le-au cerut judecatorilor ca toate acuzatiile DNA sa fie respinse si clientii lor sa fie declarati nevinovati. Avocatii au cerut ca o parte din interceptarile din dosar sa fie inlaturate din dosar, la fel ca si promo-ul difuzat de Antena 3 pe seama presupunei investigatii jurnalistice.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata”, potrivit DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: