Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD pentru postul de premier. Antena 3 si Romania TV au declansat un atac dur impotriva acestuia

politica

Mihai Tudose a fost desemnat de CEx al PSD drept candidat oficial pentru postul de premier. Propunerea a fost adoptata cu doar patru abtineri.

Tudose este deputat PSD de Braila si de 13 ani este presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor. El a fost ministru al Economiei in Guvernul Grindeanu.

La baza este jurist. A urmat mai multe cursuri postuniversitare: „Management si gestiunea afacerilor”, in domeniul securitatii nationale, pentru cadre de conducere (SES), „Managementul comunicarii si relatii publice”, „Analiza si rezolvarea conflictelor armate”, „Relatii internationale si integrare europeana”.

Are doua masterate: ”Turismul in contextul dezvoltarii regionale durabile” si Politici Economice Europene.

Mihai Tudose este doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii, diploma obtinand-o la Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Roman de Informatii.

A publicat mai multe carti:

Provocari strategice, coautor, Editura RAO International Publishing Company, 2007.
Schimbarea manageriala. Managementul schimbarii, coautor, Editura Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”, 2009
Infrastructura critica – model de strategie managerial, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2010
Razboi, cunoastere, adevar, coautor, Editura Nemira Publishing Company, 2012
Securitatea economica in era transformarilor globale, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2013

In 2015, Tudose a intrat in atentia presei dupa ce a fost acuzat ca a plagiat in teza de doctorat. Doctorarul a fost obtinut la Academia Nationala de Informatii, sub indrumarea lui Gabriel Oprea, la randul sau acuzat de plagiat, acestuia din urma fiindu-i retras titlul de doctor.

Mihai Tudose, deputat PSD la data sustinerii tezei de doctorat si presedinte al Comisiei pentru Politica Economica, reforma si privatizare din Parlament, sustinea anul trecut ca a facut cerere pentru renuntarea la titlul de doctor.

Detine, impreuna cu sotia lui, un apartament de 97 de metri patrati in Braila, doua masini Mercedes si aproximativ 30.000 de euro la banca.

Legaturile lui Tudose cu SRI si mediul de informatii au starnit suspiciuni din partea Antena 3 si Romania TV, care l-au acuzat ca este „omul serviciilor”. Antena 3 l-a acuzat si ca este prieten cu Florina Coldea, fostul director adjunct al SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: