S-a decis, Doina Gradea va fi data afara luna viitoare. Ludovic Orban: „TVR a facut jocurile PSD, cine l-a adus pe Dragnea la Viata Satului in campanie?”

politica

Presedintele Comisiei de Cultura din Senat, Viorel Badea (PNL), anunta ca Doina Gradea ca fi data afara din fruntea TVR in luna februarie, dupa ce in Parlament se da votul pe rapoartele de activitate pe 2018 si 2019 ale institutiei.

„Cu siguranta se va intampla demiterea actualei conduceri a TVR. S-au strans prea multe nereguli in aceasta zona. Trebuie sa renuntam la maniera in care se fac numirile pentru sefia TVR si SRR. Rapoartele de activitate au fost mosmondite, cum se spune. Au fost practic ascunse, daca nu au fost oferite spre consultare transparenta mediului public. Este o chestiune absurda”, a afirmat Badea pentru Europa Libera.

Viorel Badea a precizat ca PNL urmeaza sa vina in Parlament cu un proiect nou pentru desemnarea conducerilor televiziunii si radioului publice.

„Mi se pare total absurd ca o persoana sa fie si director sa fie si presedinte. Din cate stiu si am studiat in media europeana nu exista niciunde aceasta denumire de presedinte-director. E absurd total. Ar trebui separate cele doua functii. O sa facem un asemenea proiect legislativ”, a subliniat senatorul PNL.

El a adaugat ca schimbarea trebuie sa se produca in aceasta primavara, pentru ca politicul sa nu mai lase „o dara” in emisiunile de la TVR si SRR.

De asemenea, fostul premier Ludovic Orban a acuzat conducerile TVR si SRR ca au facut jocurile PSD si ca nu au fost echidistante si obiective.

„E foarte simplu sa faci o monitorizare si iti dai seama cum stau lucrurile. Cine l-a adus pe Dragnea la Viata Satului in campanie, nu televiziunea actuala? A fost o politizare evidenta a televiziunii publice si a radioului public in favoarea PSD”, este a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, actuala Coalitie de guvernare trebuie sa gaseasca oameni de calitate care sa asigure conducerea TVR si SRR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: