S-a deschis sezonul de schi in Poiana Brasov. Partii functionale si tarife la skipass

news

Sezonul de schi se deschide in Poiana Brasov in acest weekend, de sambata putand fi  folosite partiile din partea superioara a masivului si cele pentru incepatori, Bradul si Stadion, informeaza Agerpres.

Primarul municipiului Brasov, Allen Coliban, a testat personal, vineri, starea partiilor.

„In primul rand, ne bucuram ca ninge in Poiana Brasov. Am asteptat zapada asta cu totii de foarte mult timp. Iata ca ne ajuta si natura. Din pacate, cu toate eforturile supraomenesti de a amenaja partiile, putem spune ca se poate schia in partea superioara a masivului momentan in conditii decente. Este maximumul pe care l-am putut face din punctul de vedere al amenajarii. In cifre, asta inseamna 70.000 de metri cubi de zapada artificiala produsa in aceasta perioada. Semnele sunt ca, in zilele urmatoare, stratul se va imbogati din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea sa schieze in weekendul acesta trebuie sa o faca cu mare grija si, evident, respectand toate masurile anuntate de catre administratorii partiilor. O parte dintre partii, cele care coboara pana in partea inferioara, vor fi inchise. Deci se va schia in zona superioara, asta insemnand partea superioara a Drumului Rosu, Poiana Doamnei, tot ceea ce inseamna partii care ajung pana la telescaunul din Ruia”, a precizat Coliban, potrivit Agerpres.

Tot din acest weekend, liniile 60 si 100 ale operatorului local de transport in comun, care fac legatura dintre municipiul Brasov si statiune, vor incepe sa opereze in regim normal de sezon.

Seful Serviciului amenajare partii – Comprest SA, Adrian Biriboiu, a anuntat, la randul sau, ca turistii vor fi informati privind zonele in care se poate schia.

„In partea superioara a domeniului avem un strat de aproximativ 25-30 de centimetri, strat in stare amenajata. In zona lacului, cam 20 cm, scazand in partea inferioara catre telescaunul Ruia la imbarcare, ajungand la o medie de 15 cm. In momentul de fata este in crestere din motive naturale, dar si noi, cat ne permit temperaturile, vom produce zapada. Zonele care sunt deschise vor fi delimitate in prima parte a diminetii. Vor fi delimitate strict. (…) Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi directionari, vom fi si noi prezenti pe partie, deci toata lumea va fi in siguranta. (…) Turistii trebuie sa stie ca, daca depasesc aceste indicatoare, stratul de zapada va fi insuficient pentru a avea stabilitate si riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a subliniat Adrian Biriboiu.

Interventiile in caz de incidente sunt asigurate de Serviciul Public Salvamont, care va fi prezent cu 10 oameni pentru a-i sprijini pe cei care vor avea nevoie de ajutor.

In ce priveste instalatiile pe cablu, vor fi functionale telegondola, cabina mica (Kanzel), telescaunul Ruia si teleschiurile Bradul si Stadion. Pentru turisti va functiona si cabina Capra Neagra, in care ultima urcare este la ora 16,00.

Pentru achizitionarea ski-passurilor, exista in total 3 puncte de vanzare (casieriile de la telegondola, de la telecabina Kanzel si de la telecabina Capra Neagra) si doua automate amplasate in parcarea multietajata din Poiana de Jos. In plus, pentru recuperarea garantiei de 10 lei platite pentru ski-pass, pe langa casierii vor functiona si doua automate, la telecabina Capra Neagra si la telegondola. La toate casieriile este posibila si plata cu cardul. Cei care doresc sa isi incarce cu puncte ski-passurile o pot face si online, prin intermediul aplicatiei pe platforma www.skibv.ro.

Valabilitatea punctelor ramase pe ski-passurile din sezonul 2021-2022 nu se prelungeste in acest sezon de schi.

Tarifele pentru transportul pe cablu sunt cu aproximativ 11% mai mari ca in sezonul trecut si sunt cuprinse intre 55 lei o cartela de 10 puncte pentru adulti si 720 de lei pentru o cartela cu 240 de puncte. Exista si posibilitatea achizitionarii unui ski-pass in valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartela cu 10 puncte costa 30 de lei iar una cu 240 de puncte costa 390 de lei. Copiii pana la 6 ani beneficiaza de gratuitate la transportul pe cablu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: