news

S-a dezumflat inca o „bomba”. DSP Sibiu: „Nu s-a gasit nicio neregula in sectiile ATI cu pacienti COVID din judet”

Cei doi inspectori ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, care verifica zilnic, incepand din noiembrie 2020, cele trei sectii ATI cu pacienti COVID din judet, nu au gasit nicio neregula, a transmis DSP Sibiu vineri, la solicitarea Agerpres.

„Sectiile ATI sunt verificate zilnic din data de 09.11.2020, in baza unei adrese a Ministerului Sanatatii – Inspectia Sanitara de Stat si a unui ordin intern al ministrului Sanatatii, solicitandu-se o raportare electronica, intr-o macheta transmisa de Ministerul Sanatatii. Controlul conform machetei nu a inregistrat neconformitati si nu au fost necesare masuri de remediere sau sanctiuni”, se precizeaza in raspunsul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, inspectorii DSP raporteaza zilnic date la Ministerul Sanatatii privind numarul de paturi ATI COVID-19, numarul de pacienti intubati, ventilati sau conectati la oxigen.

„Din cadrul Directiei de Sanatate Publica a judetului Sibiu sunt desemnati 2 inspectori principali, cuprinsi in anexa ordinului, care efectueaza verificari conform machetei prestabilite si raporteaza zilnic o serie de indicatori, cum ar fi: numar total de paturi ATI COVID-19 pe judet, numar total de paturi ATI pe spital, numar de paturi ATI ocupate/spital, numar de pacienti intubati/spital, numar de pacienti ventilati/spital, numar de pacienti conectati la oxigen/spital, numar de paturi libere ATI/spital, numar de medici ATI/spital, numar de ventilatoare/ATI spital, iar pentru fiecare unitate sanitara se raporteaza numarul prizelor de oxigen cu repartizare pe sectie. Acestea sunt date utile la nivel de minister sau regiune pentru transferul pacientilor sau detasari de personal prin centrul de comanda”, arata DSP.

In prezent, in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu au loc mai multe anchete pentru a lamuri daca acuzele unei foste asistente medicale din Sectia ATI COVID-19, din Spitalul Judetean Sibiu, formulate sub protectia anonimatului, in spatiul public, sunt reale sau nu. In acest sens are loc o ancheta interna, alta a procurorilor care s-au autosesizat. Si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a solicitat, luni, o ancheta a Corpului de control la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

23 de minute ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

3 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

3 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago