S-a enervat Florin Citu. Prezinta un lung sir al marilor jafuri pesediste: „PSD-istilor le dau doua sfaturi”

actualitate

Acuzat de PSD ca vrea”sa vanda Romania pe nimic”, Florin Citu prezinta o scurta istorie a marilor privatizari realizate in trecut de guvernele PSD. Acestea ori au fost in beneficiul rusilor, ori „s-a ales praful de ele”.

„Ciolacu invidios pe Vacaroiu si Nastase! Romanii trebuie sa stie, pentru ca Ciolacu se face ca a uitat, care este istoria privatizarilor esuate din epoca PSD-ista.

‘Expertii’ psd-isti, mandri ca sunt romani, au vandut tara pe nimic in ultimii 30 de ani.

Au avut doua strategii.

Prima. Ca sa vada Europa cat sunt ei de “open” au privatizat un numar de companii dar cu conditia sa poata tot ei sa le capuseze dupa privatizare.

A doua. Trebuiau sa demonstreze romanilor cum “eficientizeaza” activitatea acestor firme, bineinteles in schimbul unor comisioane uriase prin intermediul firmelor de casa.

Pentru cei care au uitat, multi tocmai de la PSD se pare, prezint o lista cu cateva privatizari psd-iste.

Roman Brasov, Rulmentul Brasov si Tractorul Brasov = s-a ales praful de ele. La Roman Brasov CCR a aratat ca ordonanta de privatizare a fost neconstitutionala.

ARO Campulung – s-a ales praful. Compania a fost vanduta pe 140 de mii de dolari.

COST Targoviste – vanduta rusilor

Industria Sarmei Campia Turzii – vanduta rusilor

ALRO Slatina – vanduta rusilor

Sidex Galati – vanduta de PSD

SC TUTUNUL Romanesc – s-a ales praful

PETROM SA – vanduta de PSD

Petromidia- datorie de 200 milioane dolari stearsa de PSD

Vanzarea rezervelor de aur de la Rosia Montana – demarata de Vacaroiu PSD

Si din pacate exemplele pot continua.

PSD-istilor le dau doua sfaturi.

1. In campania electorala cand merg intr-un oras sa poarte un tricou cu numele companiei de care s-a ales praful ca urmare a privatizarilor facute de PSD. Oamenii din orasul respectiv trebuie sa stie de ce au ramas pe strada. Asa este cinstit.

2. Dupa experientele devastatoare pentru capitalul romanesc al privatizarilor facute de PSD, le aduc aminte PSD-istilor ca de multe ori tacearea este de aur. Asta ca sa nu spun zicala romaneasca cu fudulul”, a scris Citu.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut vineri ca Guvernul PNL a atacat la Curtea Constitutionala legea social-democratilor care interzice vanzarea companiilor de stat pentru ca liberalii vor „sa vanda Romania pe nimic”.

„Germania a blocat vanzarea propriilor companii. Isi protejeaza astfel societatile in fata firmelor straine care, pe fondul declinului masiv la bursa, le-ar putea prelua extrem de usor! In Romania insa, Guvernul PNL ataca la Curtea Constitutionala legea PSD care interzice vanzarea companiilor de stat. Pentru ca PNL vrea sa vanda Romania pe nimic! Un jaf salbatic la adresa ultimelor perle ale economiei romanesti! Pentru ca PNL nu-si mai poate onora obligatiile facute ‘prietenilor’! Pentru ca PNL vrea sa-si pastreze politrucii in functiile banoase din companiile de stat. PSD nu va accepta niciodata ca bunurile cele mai de pret si mai profitabile ale statului roman sa fie vandute pe nimic. O sa ne batem cu ei pana la capat pentru ca CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni sau Transgaz sa nu ajunga la sponsorii PNL”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Deputatii PNL au atacat, joi, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, care prevede, printre altele, interzicerea vanzarii participatiilor statului la societati si companii nationale.

„Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR legea initiata de PSD prin care se interzice vanzarea participatiunilor statului la societati comerciale si companii nationale la care statul este actionar. Legea nu interzice insa valorificarea activelor performante la o societate de catre lichidatori, dovada ca initiatorii legii isi propun doar vanzarea acelor active performante, cum este cazul societatii Horticola Bucuresti, unde exista conflict de interese intre un initiator si lichidator. Reglementarea adoptata ieri de Camera Deputatilor constituie doar o manipulare nationalista pesedista. In forma scrisa, legea nu va fi aplicabila pe motiv ca PSD a uitat sa abroge prevederile legale in vigoare care permit Guvernului Romaniei sa realizeze privatizari, daca este necesar, inclusiv prin metoda vanzarii de participatii la societati sau companii ale statului”, a anuntat liderul deputatilor PNL, Florin Roman, intr-un comunicat de presa.

Mai mult despre:

Comentarii: