Categories: news

S-a fasait inca o bomba lansata de PSD. Cartea lui Iohannis a fost tradusa pe banii CHINEZILOR

Traducerea in limba chineza a volumului „Pas cu pas” de Klaus Iohannis face obiectul unui contract comercial intre Curtea Veche Publishing si editura Zhong Yi (China Translation & Publishing House) din Beijing, traducator fiind conf. univ. dr. Dong Xixiao, a informat, marti, editura din Romania.

Editura Curtea Veche precizeaza intr-un comunicat de presa ca traducerea si publicarea volumului nu au implicat nicio forma de finantare publica romana, acestea fiind suportate in intregime de editura chineza.

Aparuta in varianta originala in 2014 la Curtea Veche Publishing, cartea a fost publicata in mod similar in cursul anului 2015 in limbile maghiara (editura Cser, in traducerea lui Lakatos Mihaly) si bulgara (editura Ciela Norma, traducerea Martina Ganceva). In toate cele trei cazuri, volumul a fost tradus la cererea editurilor straine, precizeaza Curtea Veche.

„Pas cu pas” de Klaus Iohannis a aparut la Curtea Veche Publishing in timpul campaniei electorale din 2014. Volumul a fost urmat de aparitia, in mai 2015, a celui de al doilea volum semnat de Klaus Iohannis, „Primul pas”, carte ce dezvaluie informatii din culisele campaniei electorale si din primele zile ale mandatului de Presedinte, explica reprezentantii editurii.

Tot marti, Institutul Cultural Roman (ICR) a informat ca nu a avut nicio contributie financiara sau de alt tip la lansarea traducerii volumului „Pas cu pas” al presedintelui la Targul International de Carte de la Beijing, initiativa traducerii si a lansarii in cadrul salonului apartinand editorului chinez, iar drepturile de autor fiind obtinute de la Editura Curtea Veche.

Potrivit unei precizari a ICR, evenimentul apartine editurii Zhong Yi si nu are loc la standul Romaniei, ci la una dintre scenele targului de carte, Authors’ events corner, in data de 25 august.

Fostul premier PSD, Victor Ponta, s-a aratat deranjat de traducea in chineza a cartii lui Iohannis.

Romania, alaturi de celelalte tari central si est-europene, este invitata de onoare a celei de-a 23-a editii a acestui salon, care se va desfasura in perioada 24 — 28 august, participarea tarii noastre la eveniment fiind sustinuta de ICR, prin Centrul National al Cartii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

21 de secunde ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

15 minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

30 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

45 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago