S-a gasit ac de cojocul PSD-istilor din CCR. Legea care ii va impiedica sa mai decida cum vrea Partidul

politica

Deputatul PNL Pavel Popescu a depus un proiect de lege in Parlament care prevede ca deciziile Curtii Constitutionale in cazul unor legi organice complexe, precum modificarea Codurilor penale, sa fie luate doar cu majoritate de doua treimi.

”Suspiciunile de aparare a interselor ilegitime ale unor politicieni de catre CCR apar tot mai des in discursul public. Aceste suspiciuni submineaza autoritatea CCR mai ales in cazul deciziilor care favorizeaza politicieni implicati direct in numirea unor judecatori CCR.

Pentru a stopa aceasta spirala a neincrederii am depus o initiativa legislativa de modificare a legii CCR astfel incat deciziile CCR sa fie luate cu o majoritate de 2/3, obligand astfel judecatorii constitutionali sa gaseasca solutii in acord cu legea fundamentala si nu in acord cu politicienii care i-au numit. Chem toti membrii Parlamentului sa sustina acest demers”, anunta Pavel Popescu.

Astfel, deciziile ar urma sa fie luata cu o majoritate de sase judecatori din totalul de noua. PSD controleaza in acest moment cinci judecatori. Cei cinci au decis recent ca infiintarea completurilor de trei judecatori de la ICCJ este nelegala, astfel incat numeroase sentinte date unor corupti de rang inalt sunt anulate.

Cei cinci sunt Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Marian Enache (toti numiti de PSD)  si Attila Varga (desemnat de UDMR).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: