S-a gasit Badalau sa acuze: „Florin Citu este un ministru iresponsabil care deja a facut mult rau Romaniei”

politica

Senatorul PSD Niculae Badalau ii solicita premierului Orban sa „il revoce de urgenta” pe Florin Citu din functia de ministru al Finantelor, sustinand ca acesta „este un ministru iresponsabil care deja a facut mult rau Romaniei”.

„In Senat, a trecut astazi motiunea simpla impotriva ministrului Finantelor. PNL nu a inteles semnalul de alarma pe care l-a primit atunci cand Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Citu pentru a fi ministrul Finantelor.

In nicio luna de zile, acest om a indatorat Romania cu 10 miliarde de lei, a prabusit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar si vrea sa vanda cele mai profitabile companii nationale pentru a-si acoperi incompetenta.

Este un ministru iresponsabil care deja a facut mult rau Romaniei. Premierul Orban ar trebui sa il revoce de urgenta!”, a scris Badalau pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, ca Florin Citu va ramane in guvern, chiar daca Senatul a adoptat, cu ajutorul majoritatii PSD, motiunea simpla impotriva ministrului Finantelor.
Ray Romano Anxious Acting With Robert De Niro In ‘The Irishman’

„Ar fi culmea ca ministrul Finantelor din guvernul PNL sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul in ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate sa exprime o opinie pe tema finantelor publice este PSD-ul. Asta este o miscare politicianista ieftina.

Domnul Teodorovici, initiatorul motiunii, ar trebui sa dea seama in alta parte pentru dezastrul bugetar. (…) Voturile lor nu fac altceva decat sa-i ridice un soclu ministrului Finantelor. Sub nicio forma nu am de gand sa iau o decizie legata de domnul Citu”, a declarat Orban dupa votul la motiunea contra lui Florin Citu.

Senatul a adoptat, luni, motiunea simpla la adresa ministrului Finantelor Publice, Florin Citu.

Motiunea a primit 59 voturi „pentru”, 56 voturi „contra”, doua „abtineri.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat luni mai multe documente din care reiese ca PSD stia inca din luna aprilie ca deficitul bugetar ar putea depasi 4% din PIB.

Ministrul a prezentat note interne din minister care aratau ca inca din ianuarie, apoi din aprilie, si ministrul Teodorovici si premierul Viorica Dancila erau informati de specialistii din minister ca deficitul ar putea depasi 4% din PIB, in conditiile in care veniturile la buget nu puteau atinge nivelul preconizat.

„In 2019, Guvernul PSD a stiut de la inceputul anului ca fara masuri suplimentare, deficitul va ajunge la 4 % la finalul anului, a ascuns aceasta informatie si a mintit in Parlament.

Ce prezentam a fost o surpriza si pentru noi toti. Era stiut de guvernul PSD, nu au luat nicio masura, stiau ca economia ajunge asa si ne-au lasat sa mergem in aceasta directie, totul a fost premeditat, acesti oameni au distrus economia doar pentru interesul personal. Aveau timp, din aprilie trebuia sa ia masuri de corectie

Au mintit in Parlament cand au venit cu bugetul, dar si la rectificare”, a spus ministrul de Finante.

Citu a spus ca documentele vor fi prezentate Curtii de Conturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: