S-a inhaitat cu hotii, acum plateste: „Nu eram pregatit ca la 62 de ani sa patesc un asemenea lucru”

politica

Fostul sef al Autoritatii Electorale Permanente, Daniel Barbu, candidat al ALDE pentru alegerile europarlamentare, a respins joi acuzatiile DNA, precizand ca nu a oprit niciun control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului sau la AEP. „Nu eram pregatit ca la 62 de ani sa patesc un asemenea lucru”, a spus Barbu despre acuzatiile DNA.

„Din partea conducerii partidului am primit gesturi de maxima solidaritate, le aprecize, sunt recunoscator colegilor pentru afectiunea aratata in aceasta situatie care pentru mine nu e simpla. Desi am vorbit despre chestiunile din justitie adesea, de faptul ca in Romania nu domneste legea, ci bunul plac al oamenilor, in ciuda unui discurs pios despre statul de drept, nu eram pregatit ca la 62 de ani sa patesc un asemenea lucru, nimeni nu e, probabil.

Suspiciunile nu sunt intru totul rezonabile, ca nu sunt bazate pe fapte, ma intreb de ce atata superficialitate si cuvinte grele. Ar fi fost suficient sa stea de vorba procurori de la DNA cu 2, 3 oameni din conducerea AEP pentru a vedea ca intodeauna am luat decizii prin consultare. Daca ar fi avut o minima cunoastere, nu ar fi folosit un asemenea limbaj. Cred ca exista o anumita intentionalitate, faptele nu conduc catre concluzia la care procurorii au ajuns”, a declarat Daniel Barbu intr-o conferinta de presa.

Daniel Barbu a mai sustinut ca nu avea relatii apropiate cu Mircea Draghici, trezorierul PSD.

„Ne-am intalnit de cateva ori in 2017, dar in situatii public. Nu il cunosteam pe dl Draghici decat dupa nume. Eu am fost senator, dansul a fost mereu deputat, stiam ca e unul dintre autorii legii 334, nu stiam ca e trezorierul PSD. Am avut cateva discutii, dar in contexte absolut publice. Din fericire pentru pozitia mea, nu am avut nicio convorbir,e nici macar de Anul Nou, cu domnul Draghici in 2018”, a spus fostul presedinte al AEP.

Intrebat daca are in vedere sa se retraga dupa ce obtine mandatul de eurodeputat, acesta a raspuns: „Nu, mandatul, daca imi va fi incredintat, va fi incredintat de cetateni si totusi acestia atarna mai greu decat procurorii de la DNA”.

De asemenea, chestionat daca va face un pas in spate, daca va fi ales europarlamentar, in cazul in care va fi trimis in judecata, Daniel Barbu a replicat: „Sa ajungem intr-o asemenea nefericita situatie, nu imi doresc. (…) Indraznesc sa sper, nu in DNA ca institutie, ci in profesionalismul si impartialitatea procurorilor de caz. De indata ce va incepe faza de probe nadajduiesc ca isi vor da seama imediat ca nu e cazul sa continue pe aceasta linie, pentru ca faptele sunt verificabile”.

DNA a anuntat miercuri ca Daniel Barbu este urmarit penal in dosarul in care a fost pus sub acuzare si trezorierul PSD Mircea Draghici.

Fostul presedinte AEP este cercetat pentru fapta de neurmarire, conform legii, a respectarii destinatiei subventiilor (prevazuta de articolul 10, litera b, teza a II-a din Legea nr. 78/2000).

Procurorii spun ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, in calitate de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Barbu nu ar fi urmarit, conform legii, destinatia subventiilor acordate formatiunilor politice.

Mai mult despre: ,


Comentarii: