S-a intors la munca jandarmerita prinsa cu cocaina. Surse: DIICOT nu are ce sa-i faca

news

Jandarmerita Andreea Bumbac, prinsa de politisti in noiembrie cu droguri, s-a intors la munca, adica la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, au declarat surse oficiale pentru aktual24.ro. Ea s-a intors exact pe aceeasi pozitie.

Bumbac are gradul de sublocotenent. Conform surselor, DIICOT nu are ce sa ii faca pentru ca avea o cantitate prea mica.

Jandarmeria Romana a emis, dupa ce a fost prinsa, un comunicat de presa in care isi prezebta punctul de vedere.

„Cu privire la informatiile aparute in spatiul public legate de femeia jandarm prinsa avand asupra sa substante interzise la detinere, Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei face urmatoarele precizari:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, s-a dispus in regim de urgenta ca o comisie de control sa verifice toate aspectele legate de conduita profesionala a ofiterului, de raporturile de munca cu ceilalti angajati ai Brigazii Speciale, pentru a identifica proactiv daca au existat indicii care ar fi putut arata un comportament care nu este in concordanta cu conduita si statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, s-a dispus inceperea procedurii disciplinare prealabile.

La acest moment, ofiterul beneficieaza de consiliere psihologica din partea specialistilor din cadrul unitatii.

In prezent cazul este preluat de reprezentantii BCCO Bucuresti, in vederea continuarii cercetarilor.

Imediat dupa incheierea verificarilor si comunicarea de catre institutiile abilitate, vom dispune masurile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare.

Din pacate, in ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica aceasta situatie, acest moment ne arata ca inclusiv cei care sunt in pozitii de autoritate si responsabilitate, nu sunt imuni la provocarile si ispitele societatii.

De asemenea, este important sa subliniem ca Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica si aborda aceste cazuri, chiar si atunci cand implica membri ai propriilor structuri.

Asta demonstreaza angajamentul Ministerului pentru integritate si respectarea legii, indiferent de rangul sau pozitia persoanei implicate.

Este esential, totodata, sa se respecte confidentialitatea si drepturile individuale ale persoanei implicate si dreptul acesteia la prezumtia de nevinovatie, pana la dovedirea in instanta a vinovatiei sau nevinovatiei sale.

Ne reafirmam, in mod transparent, asa cum am facut-o de fiecare data, disponibilitatea de a oferi sprijin neconditionat institutiilor statului roman si ori de cate ori ni se vor cere informatii care pot elucida astfel de situatii, vom pune la dispozitie, in regim de urgenta, toate datele solicitate”, a transmis Jandarmeria.

Citeste si: Jandarmerita prinsa cu droguri in Bucuresti. Ea face parte din Brigada Speciala de Interventie

In noiembrie, Andreea Bumbac a fost prinsa cu droguri de politistii de la Sectia 18, au declarat surse pentru aktual24.ro. Ea fost si purtatoare de cuvant a Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Politistii i-au gasit in geanta mai multe pliculete cu un praf alb in timp ce pleca de la un eveniment. Ea a sustinut ca pliculetele i-au fost date de o prietena pentru a le tine in geanta ei.

„Confirmam faptul ca in data de 19.11.2023, in urma unui control de rutina in trafic, politistii din cadrul Sectiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substante susceptibile a fi interzise la detinere.

Mentionam faptul ca aceasta face parte din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentantii B.C.C.O., in vederea continuarii cercetarilor.

Ne reafirmam, in mod transparent, asa cum am facut-o de fiecare data, disponibilitatea de a oferi sprijin neconditionat institutiilor statului roman si ori de cate ori ni se vor cere informatii care pot elucida astfel de situatii, vom pune la dispozitie, in regim de urgenta, toate datele solicitate.

Imediat dupa incheierea verificarilor si comunicarea de catre institutiile abilitate, vom dispune masurile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare”, au anuntat autoritatile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: