externe

S-a intors sa-si apere tara contra rusilor. Campionul mondial Oleksandr Usyk: „Este datoria mea sa-mi apar casa. Sufletul meu apartine Domnului, iar trupul si onoarea mea apartin tarii mele, familiei mele”

In urma cu doar cateva luni, campionul mondial la categoria grea Oleksandr Usyk se confrunta cu adversari in ringul de box. Acum, el s-a intors acasa, in Ucraina, pregatit sa ia armele pentru a-si apara tara, informeaza CNN.

Cand a fost intrebat marti de ce s-a intors, el a raspuns: „Cum adica, de ce?”. „Este datoria mea (sa lupt), sa-mi apar casa, familia”, a spus el, vorbind pentru CNN dintr-un subsol din Kiev. „Trebuie sa fac asta”.

El a adaugat ca nu a vrut sa ucida pe nimeni, dar ca va face ceea ce este necesar pentru a se proteja pe el si pe cei dragi lui.

Cand a fost intrebat daca ii este frica, el a spus: „Sufletul meu apartine Domnului, iar trupul si onoarea mea apartin tarii mele, familiei mele. Asa ca nu exista nicio teama. Absolut nicio teama”.

Ultima aparitie in ring a fost in septembrie, cand a devenit campion mondial la categoria grea, invingandu-l pe Anthony Joshua.

Usyk nu este singurul campion de box care a luat armele pentru a-si apara tara de atacul Rusiei.

Fostul campion mondial la categoria grea si primar al Kievului, Vitali Klitschko, a declarat marti pentru CNN ca este mandru de cetatenii ucraineni pentru ca isi apara tara si vede batalia care urmeaza ca pe o lupta pentru viitorul acesteia. Klitschko si fratele sau, Wladimir Klitschko, colegul sau din Hall of Famer, s-au angajat sa lupte pentru Ucraina.

Intre timp, campionul mondial ucrainean Vasily Lomachenko s-a alaturat unui batalion de aparare din tara sa natala, potrivit unei postari pe contul sau de Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Dominic Fritz, alaturi de Clotilde Armand la Bucuresti: „Miza acestor zile este viitorul democratiei romanesti”

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a sosit joi la Bucuresti, unde a participat la o conferinta…

29 de minute ago

Ucraina reuseste in sfarsit sa loveasca puternic Rusia cu „armele sale minune”, iar acest lucru schimba cursul razboiului – expert militar

Faptul ca Ucraina este lasata sa atace direct tinte militare rusesti cu "armele-minune" incepe sa…

O oră ago

PNL Sector 1 anunta „rezultatele finale”, inregistrate la AEP: Tuta ar avea cu 673 de voturi mai mult decat Armand. USR nu se lasa

PNL Sector 1 a anuntat joi ca "rezultatele finale inregistrate la AEP dupa finalizarea verificarii…

2 ore ago

INTERVIU Nicu Stefanuta, eurodeputat independent: „Romanii sunt satui de partide, care au ascuns pe listele lor tot felul de personaje dubioase, iar electoratul a taxat aceasta practica”

Abia incheiatele alegeri europarlamentare au prilejuit numeroase surprize, unele placute, altele mai putin placute. Daca…

3 ore ago