S-a prabusit un pod inaugurat de baronul PSD Arsene in urma cu 6 luni. Pe pod se aflau doua masini. Arsene: „Podul va dura inca 50 de ani” – Video

politica

Podul peste raul Siret dintre localitatile Lutca si Sagna, situat pe drumul judetean DJ 207 A si care fusese reabilitat integral in urma cu cateva luni, s-a prabusit, joi, in timp ce pe el rulau un autocamion si o autoutilitara. ”Pe perioada lucrarilor, aproape saptamanal, Ionel Arsene facea vizite si sedinte foto pe santier, afirmand ca este una cele mai mari si mai importante investitii facute de CJ Neamt in judet”, a relatat presa din Neamt.

Purtatorul de cuvant al ISU Neamt, locotenentul Irina Popa, a declarat ca soferul autocamionului a fost ranit, fiind scos din autovehicul de martori.

„In urma evenimentului a rezultat o victima care a fost scoasa de ceilalti participanti la trafic”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Neamt. Barbatul ranit a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la spital.

Prefectul Adrian-Vasile Nita s-a deplasat la fata locului si a precizat ca se fac verificari daca sunt si alte autovehicule prinse sub daramaturi.

„Ma aflu la fata locului. Verificam daca sunt si alte autovehicule implicate, dar din primele cercetari se pare ca nu”, a subliniat prefectul Adrian Nita.

Politistii Serviciului Rutier Neamt se afla la fata locului si deviaza traficul pe drumul national DN 15D Roman – Gadinti.

„In jurul orei 14,15, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Sagna au fost sesizati cu privire la faptul ca podul ce traverseaza raul Siret (DJ 207 A) dintre localitatile Lutca – Sagna, s-a rupt. Din primele date, un autocamion si o autoutilitara circulau pe podul in cauza, din directia Roman spre Sagna, in urma evenimentului rezultand ranirea conducatorului autocamionului, in varsta de 56 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Neamt, subcomisarul Ramona Ciofu.

Podul care s-a prabusit a fost reabilitat integral in urma cu cateva luni, fiind administrat de Consiliul Judetean Neamt.

Ce spunea baronul PSD Ionel Arsene la inaugurarea podului

„Dupa efectuarea testului, concluzia este ca sub aceasta incarcare extraordinara, care in nici un caz nu se va intalni in practica, podul si structura consolidata in ansamblu prin folosirea fibrelor de carbon si a materialelor speciale au avut un comportament normal si acest obiectiv reabilitat de catre Consiliul Judetean Neamt va putea fi folosit in conditii de siguranta.

In perioada urmatoare continua realizarea lucrarilor ce constau in definitivarea parapetului de protectie, finisajul elementelor structurale, montajul parapetului directional, a rosturilor de dilatatie si efectuarea marcajelor rutiere si a elementelor de siguranta rutiera.

Podul de la Lutca face legatura intre Roman – Sagna (Lutca) – Bira si este unul dintre cele mai mari poduri hobate din tara. Mi-am dorit foarte mult sa realizam acest proiect de modernizare din multele cu care punem la punct infrastructura rutiera nemteana!

Anul trecut podul a intrat in reparatii capitale, pentru ca nu a fost modernizat niciodata de cand a fost construit, adica de mai bine de 50 de ani, si nu mai prezenta siguranta in exploatare. Acum, ca avem si rezultatul testului unei verificari de forta, pot afirma ca inca 50 de ani, la Lutca, peste raul Siret, se va circula in conditii de siguranta datorita unei investitii derulate de catre Consiliul Judetean Neamt”, declara Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt, in urma cu sase luni.

Comentarii: