S-a rezolvat! Cei 5.000 de romani blocati la granita dintre Austria si Ungaria se vor intoarce in aceasta seara in tara

news

Europarlamentarul Rares Bogdan anunta ca cei aproximativ 5.000 de romani blocati la de unguri la granitele cu Austria si Slovenia vor putea ajunge in tara in aceasta tara, prin intermediul unui „coridor sanitar”.

„Situatia celor 4.500 / 5.000 de romani blocati de catre autoritatile ungare la granitele cu Austria si Slovenia se va rezolva in aceasta seara prin deschiderea unui ‘Coridor Sanitar’ pe teritoriul Ungariei si Sloveniei care va ramane deschis intre 21.00 seara aceasta si maine dimineata ora 05.00”, a anuntat Rares Bogdan pe Facebook.

„Ungaria va sprijini ca masura de exceptie, dar aplicata o singura data, repatrierea acestor cetateni romani pentru a ajunge printr-o trecere neintrerupta pentru a ajunge pe teritoriul Romaniei, pentru a fi preluati de autoritatile romane”, a spus Bogdan Aurescu la Digi24.

Peste 3.500 de romani sunt blocati in masini la granita dintre Austria si Ungaria, dupa ce azi noapte a intrat in vigoare decizia guvernului maghiar de a nu mai permite tranzitarea teritoriului tarii, pe fondul pandemiei de coronavirus. Budapesta a permis numai tranzitarea camioanelor de marfa.

cCozile de masini se intind pe zeci de kilometri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: