S-a ridicat valul doi. Record pe plan mondial, peste 400.000 de noi cazuri in 24 de ore. Cate au fost in Europa

externe

Peste 400.000 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate la nivel mondial pentru ziua de joi, stabilind un nou record, potrivit unei numaratori realizate vineri de jurnalistii de la AFP pe baza bilanturilor zilnice anuntate de autoritatile sanitare nationale, informeaza AFP, citata de Agerpres.

In total, au fost confirmate 404.758 de noi infectari cu noul coronavirus si 6.086 de decese asociate maladiei COVID-19.

Aceasta crestere a numarului de cazuri raportate in lume poate fi explicata doar partial prin cresterea numarului de teste realizate in comparatie cu perioada primului val al pandemiei, inregistrat in intervalul martie-aprilie la nivel global.

In Europa, dar si in Statele Unite si Canada, numarul cazurilor detectate a crescut foarte mult in ultima saptamana, cu 44%, respectiv 17% in raport cu saptamana precedenta.

In Europa, numarul maximal de cazuri recenzate de la debutul pandemiei a fost atins chiar joi: peste 150.000 noi cazuri.

Mai multe tari de pe continentul european considera ca au intrat in al doilea val al epidemiei. Numarul deceselor inregistrate ramane insa departe de nivelurile atinse in aprilie (peste 4.000 de decese zilnice erau recenzate in acea perioada, in medie).

Dupa o incetinire constatata in aceasta vara (mai putin de 400 de decese zilnice, in iulie), media zilnica a deceselor din Europa a depasit din nou saptamana trecuta pragul de 1.000.

In Statele Unite, unde numarul cazurilor anuntate a scazut in septembrie, dupa un varf inregistrat la jumatatea lunii iulie, infectarile cu SARS-CoV-2 au crescut din nou, cu o medie de peste 50.000 de cazuri noi zilnice raportate in ultimele sapte zile si cu un maxim de peste 70.000 care a fost atins joi.

Mai mult despre:

Comentarii: