S-a terminat nebunia. Congresul SUA a ratificat victoria presedintelui ales, democratul Joe Biden

externe

Congresul SUA a ratificat joi victoria presedintelui ales, democratul Joe Biden, in scrutinul prezidential din 3 noiembrie, transmite EFE.

Au fost certificate 306 voturi ale electorilor pentru democratul Joe Biden si 232 de voturi pentru republicanul Donald Trump.

Ratificarea are loc dupa o lunga si extraordinara zi de 6 ianuarie care a fost marcata de un asalt asupra Congresului comis de sustinatori ai presedintelui in exercitiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, comenteaza sursa citata.

Joe Biden va depune juramantul si isi va incepe mandatul pe 20 ianuarie.

Fostul presedinte democrat american Barack Obama i-a reprosat succesorului sau la Casa Alba Donald Trump faptul ca si-a incitat sustinatorii sa ia cu asalt Capitoliul, relateaza Reuters.

”Istoria isi va aminti pe buna dreptate violentele de la Capitoliu, incitate de catre un presedinte in exercitiu care nu a incetat sa minta fara fundament cu privire la rezultatul unor alegeri legale, ca pe un moment de mare dezonoare si de rusine pentru natiunea noastra”, subliniaza intr-un comunicat Barack Obama

Mai mult despre:

Comentarii: