S-a trezit Moldova. Viorica Dancila a pierdut masiv in judetele Moldovei, chiar si in cele controlate de baroni grei

politica

Viorica Dancila a pierdut in marea majoritate a judetelor din Moldova. Judete in care PSD castiga pe vremuri fara probleme, precum Vaslui si Vrancea, au votat acum in favoarea lui Klaus Iohannis.

In Vrancea lui Marian Oprisan, Iohannis are un scor zdrobitor. A obtinut 40,7%, in timp ce Viorica Dancila are numai 28,1%. In Vasluiul lui Dumitru Buzatu, Iohannis are 33.96% in timp ce pentru Dancila au votat 32,1%.

In judetul Neamt, controlat de Ionel Arsene, Iohannis a fost votat de 36,4% dintre locuitori, iar Viorica Dancila de 26,09%.

Klaus Iohannis a castigat alegerile si in judetul Iasi cu 36,22 la suta, la o diferenta de peste 15 procente fata de Viorica Dancila, ocupanta locului doi, potrivit numaratorii paralele efectuate de filiala ieseana a PNL.

Singurul judet din Moldova unde a castigat Dancila este Botosaniul, insa la o diferenta mica. Dancila – 34,2%, Iohannis – 31%.

PSD isi mentine insa influenta in sudul tarii, in special Oltenia fiind foarte rosie. Iata judetele unde Dancila a iesit pe primul loc: Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Buzau, Botosani.

Viorica Dancila a castigat alegerile prezidentiale cu 72,45% in localitatea natala a lui Liviu Dragnea, Gratia, din judetul Teleorman.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: