news

S-a triplat numarul parchetelor care isi suspenda activitatea. Revolta se intinde ca focul in sistemul judiciar

Numarul parchetelor care au decis suspendarea activitatii, in semn de protest fata de ordonanta pe justitie, s-a triplat de vineri pana astazi. In acest moment sunt 14 parchete care au adoptat aceasta forma radicala de protest.

Parchetele care vor avea activitatea suspendata sunt: PJ Constanta, PT si PJ Brasov, PJ Timisoara, PJ Pitesti, PT Arges, PT Mures, PJ Sectorul 1, PJ Sectorul 3, PJ Sectorul 5, PJ Sectorul 6, PT si PJ Bacau, PJ Cluj, PJ Turda si DIICOT.

De asemenea, parchetele care vor suspenda activitatea cu publicul: PJ Buzau, PJ Roman, PJ Tg Mures, PJ Iasi, PJ S2 si PT Bucuresti.

Cel mai recent parchet care si-a anuntat suspendarea activitatii este cel de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in Adunarea Generala a Procurorilor din data de 25.02.2019, au decis suspendarea activitatii pentru perioada 25-28.02.2019, inclusiv, procurorii urmand a-si desfasura activitatea doar in acele cauze in care se apreciaza ca exista urgenta. In cadrul adunarii, s-a mai hotarat sustinerea punctului de vedere emis de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori referitor la modalitatea de adoptare a OUG nr 7/2019 si delimitarea de punctul de vedere al Asociatiei Procurorilor din Romania, emis la data de 25.02.2019 referitor la OUG 7/2019”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

„In ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, constituita in temeiul Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotarat solidarizarea de principiu cu actiunile magistratilor impotriva adoptarii O.U.G. nr. 7/2019.

In acest sens procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie vor purta, pana la remedierea situatiei, o banderola, in semn de protest fata de modul in care Guvernul Romaniei, in calitate de legiuitor delegat, a inteles sa modifice legile justitiei”, se arata intr-un comunicat al Parchetului general.

Pe de alta parte, Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca vor purta o banderola, in semn de protest fata de modul in care Guvernul, in calitate de legiuitor delegat, a inteles sa modifice legile justitiei.

Luni, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justitiei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

14 minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

28 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

43 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago