S-a vaccinat peste 80% din populatia Italiei in varsta de peste 12 ani: „Riscul de spitalizare este redus drastic”

externe

Italia a atins tinta de vaccinare anti-COVID-19 cu schema completa a 80% din populatia cu varsta peste 12 ani, conform datelor oficiale prezentate duminica, reusind indeplinirea unui obiectiv pe care Roma l-a stabilit drept punct critic de siguranta, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit unei pagini de internet a guvernului, 43.229.551 de persoane cu varsta peste 12 ani, dintr-o populatie totala de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completa la 10 octombrie.

Obiectivul de vaccinare a 80% din populatie a fost stabilit in martie de un comisar special responsabil de gestionarea situatiei COVID-19, generalul de armata Francesco Paolo Figliuolo, si a fost atins in seara de 9 octombrie.

„Acesta este un nivel critic dincolo de care care expertii considera – iar tendinta pe care o inregistram in ultimele saptamani confirma acest lucru – ca riscul de spitalizare este redus drastic”, a declarat biroul comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) si actual consilier al lui Figliuolo, a precizat ca acesta „nu este doar un prag simbolic”.

„Este un nivel care, potrivit calculelor, se coreleaza cu o scadere semnificativa a circulatiei virusului si o reducere drastica a internarilor in spitale”, a spus specialistul.

Rasi a adaugat ca reducerea numarului de cazuri de internari in spitale a fost esentiala pentru redresarea economica a Italiei si pentru a ajuta sistemul national de sanatate sa isi indrepte atentia catre servicii care nu au legatura cu COVID-19.

Cu toate acestea, atingerea obiectivului de 80% nu este suficient, conform consilierului comisarului. „Va trebui sa continuam sa atingem alte praguri: fie procente peste 80%, in cazul in care continuam sa ne abtinem de la vaccinarea copiilor cu varsta sub 12 ani, fie 80% din intreaga populatie, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani”, a spus el.

Spitalizarile asociate COVID-19 in Italia au scazut constant de la inceputul verii.

Italia a inregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, in februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilant din Europa, dupa Marea Britanie si al noualea la nivel mondial. Tara a raportat pana in prezent 4,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Mai mult despre:

Comentarii: