S-a aflat cu ce a platit Dragnea scrisoarea lui Giuliani. Surse din Washington anunta ca totul este legat de un contract de furnizare de armament

news

Surse de la Washington, citate de Realitatea TV, sustin ca scrisoarea lui Rudolph Giuliani in care este atacata lupta anticoruptie din Romania este legata de un contract de lobby dintre firma acestuia si o companie implicata in contractarea si dotarea cu armanent a Romaniei.

Respectiva firma, nenominalizata de Realitatea TV „din motive de securitate”, a fost saptamana trecuta beneficiara unei hotarari de guvern care inca nu a fost publicata in Monitorul Oficial. In urma declaratiei financiare pe care Giuliani trebuie sa o faca, se va putea vedea clar sursa de finantare a contractului de lobby, mai spun surse Realitatea Tv.

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a fost convocat pentru explicatii in Centrala MAE. Decizia vine dupa ce Maior a afirmat luni ca Rudolph Giuliani este un personaj „spumos”, iar scrisoarea transmisa de acesta autoritatilor romane reprezinta „expresia unui lobby initiat de anumite forte care sunt interesate de apararea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justitia”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: