S-a aflat de ce s-a retras brusc Catalin Ionita de la sefia Politiei Romane. Omul lui Carmen Dan are calitatea de suspect intr-un dosar al DNA

news

Catalin Ionita, care s-a retras marti de la conducerea Politiei Romane si in cazul caruia ministrul de Interne Carmen Dan a precizat ca nu speculeaza daca ar fi vizat sau nu de un dosar penal, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DNA.

Procurorii DNA i-au comunicat fostului sef al Politiei Romane calitatea de suspect intr-un dosar.

“Imediat dupa acest lucru, fara niciun fel de ezitare, am considerat normal sa protejez imaginea ministerului si a Politiei Romane de un eventual scandal mediatic sau de o eventuala situatie neplacuta, motiv pentru care am decis sa fac un pas inapoi. Insa, asa cum cariera am avut-o impecabila pana in acest moment si traiectul meu profesional este unul impecabil, voi merge pana in panzele albe sa arat adevarul si sunt ferm convins ca acest lucru va iesi la iveala”, a declarat Catalin Ionita inainte de a intra in sediul DNA.

El a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc.

“Din respect pentru procurori, nu vreau sa fac niciun fel de comentariu pana cand nu stau de vorba cu dansii, pana cand nu lamuresc in fata lor aceste aspecte si, repet, sunt convins ca odata lamurite aceste aspecte si adevarul iesit la iveala, lucrurile se vor clarifica si voi fi impecabil. (…) Sunt un om de onoare, sunt un om care, acum 24 de ani, cand am intrat in Ministerul de Interne, am depus un juramant. Mi-am respectat acest juramant si o voi face pana in panzele albe”, a mai spus fostul sef al Politiei Romane.

Intrebat daca a incalcat vreodata legea, Catalin Ionita a raspuns: “Nici macar moral nu am constiinta incarcata cu absolut nimic”.
Citeste si
Seful Politiei Romane a demisionat din functie. Cine ii va lua locul

Potrivit unor surse judiciare, procurorii ar urma sa-i aduca la cunostinta calitatea de suspect pentru infractiunea de trafic de influenta.

Catalin Ionita a solicitat incetarea imputernicirii din functia de inspector general al IGPR din motive personale, a anuntat, marti, Ministerul Afacerilor Interne.

Chestorul principal Catalin Ionita a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Romane la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioada de sase luni.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: