S-a aflat dupa 40 de ani. Regina Angliei s-a ascuns in tufisuri ca sa nu mai aiba de a face cu Ceausescu

politica

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns in tufisuri, in timpul vizitei lui Nicolae Ceausescu in Marea Britanie, pentru a evita intalnirea cu dictatorul roman, se afirma intr-o carte dedicata vietii reginei, citata de Express.

Astfel, conform lui Robert Hardman, autorul cartii „Our Queen”, regina s-a ascuns in spatele unui tufis din gradina Palatului Buckingham cand i-a vazut pe sotii Ceausescu indreptandu-se catre ea.

Nicolae si Elena Ceausescu au vizitat Marea Britanie in anul 1978. Ei s-au aflat la Londra timp de patru zile, beneficiind de cele mai inalte onoruri. Ei au fost intampinati chiar de catre regina la Victoria Station, principala gara din Londra, fiind apoi apoi plimbati cu caleasca regala.

Insa regina nu a fost deloc incantata de prezenta sotilor Ceausescu, astfel incat a incercat apoi sa ii evite. „In timp ce isi plimba cainii in gradina Palatului Buckingham, regina i-a vazut pe sotii Ceausescu indreptandu-se catre ea. Regina a decis ca cea mai buna miscare este sa se ascunda in spatele unui tufis in loc sa incerce sa poarte o conversartie politicoasa. Intamplarea a fost povestita chiar de catre regina, cativa ani mai tarziu”, a relatat Hardman in cartea sa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: