S-au dat in vileag, oamenii lui Felix din PSD si-au format o „grupare” separata in Parlament. Si Ghita/RTV are doi parlamentari

politica

Patru deputati si un senator, alesi la scrutinul din 6 decembrie pe listele PSD, au decis infiintarea unei „grupari parlamentare umaniste social-liberale”. Cei cinci urmeaza sa activeze ca parlamentari independenti, afiliati frupurilor parlamentare ale PSD. PPU-SL este controlat de Dan Voiculescu.

„Deputatul Gratiela Gavrilescu, impreuna cu alti 4 colegi parlamentari – deputatii Steluta Cataniciu, Vlad Popescu (fiul lui Piedone) si Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurentiu Mihai – au anuntat infiintarea Gruparii parlamentare umaniste social-liberale. Cei 5 vor activa ca parlamentari independenti, afiliati Grupurilor parlamentare ale PSD”, a anuntat, vineri PPU-SL.

Gratiela Gavrilescu a fost, de altfel, unul dintre liderii PPU-SL si a plecat din acest partid pentru a se alatura PSD, pe listele caruia a candidat in circumscriptia electorala Prahova, pe locul al treilea pe lista pentru Camera Deputatilor.

„Avand in vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent in intreaga mea activitate politica si parlamentara, am decis, impreuna cu acei colegi parlamentari care imi impartasesc afinitatea pentru social-liberalism, sa formam Gruparea parlamentara umanista, social-liberala. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la inceputul carierei mele politice sa ma inscriu in Partidul Umanist, este de esenta social-liberala, fiind complementara cu social-democratia”, a declarat Gavrilescu, citata in comunicatul PPU-SL.

Gratiela Gavrilescu a confirmat, pentru News.ro, infiintarea gruparii parlamentare.

Informatia privind infiintarea noii„ grupari” parlamentare a fost confirmata si de catre presedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, care a precizat ca Gavrilescu nu a demisionat din PSD „deocamdata”.

„Nu si-a dat demisia din partid, deocamdata, dar mi-a spus despre intentia ei si a mai multor colegi care au venit alaturi de noi in aceste alegeri parlamentare din PPU-SL, mi-a relatat faptul ca au avut o discutie la Bucuresti impreuna cu colegii si au decis sa ramana alaturi de grupul PSD, dar sa=si faca grup propriu, grupul PPU-SL. Sunt cinci in total. (…) Asa cum am colaborat la locale si la parlamentare, si au venit alaturi de noi si au candidat pe listele noastre presupun ca o sa colabora si in viitor, e vorba despre aceleasi principii care ne ghideaza si o sa ramanem parteneri, asa cum am facut-o pana acum. Nu e cu suparare”, a declarat presedintele PSD Prahova pentru News.ro.

Gratiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului, iar PSD este al saselea partid politic din care face parte, ea fiind membru al PUR, PNL, ALDE, PPU-SL si al Partidului Forta Nationala.

Cei cinci parlamentari au fost primiti pe listele PSD in schimbul sustinerii acestui partid de catre Antena 3 in timpul campaniei electorale.

Pe acelasi model, si Sebastian Ghita a reusit sa isi bage doi oameni in Parlament pe listele PSD. Este vorba despre Laura Vicol si Daniel Ghita, care in 2016 au candidat pe listele Partidului Romania Unita, fondat de Sebastian Ghita.

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: