S-au executat imediat. Anunt al Inspectiei Judiciare dupa ce Tudorel Toader a cerut ca Laura Codruta Kovesi sa fie controlata

news

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a semnat ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, inspectorul sef a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari.

Cele doua controale au fost incluse in calendarul de activitati aferent anului in curs ca urmare a propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 19 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Astfel, la DNA, ultimul control a fost finalizat in anul 2007, iar la Parchetul General nu a fost efectuat un asemenea control dupa 1990.

„Sper sa se constate ca nu avem o justitie selectiva. Sper sa se constate faptul ca sesizarile, cauzele deduse spre urmarirea penala au fost solutionate cu celeritate, (…) sa raspundem acelor cerinte de solutionare a cauzelor intr-un termen rezonabil si in acelasi timp mai sper sa se respecte si cronologia solutionarii in functie de cronologia inregistrarii. Noi avem nevoie de o justitie dreapta. Sustinem prevenirea faptelor de coruptie, dar ca ministru al Justitiei sunt obligat sa nu vad numai partea pozitiva, faptul ca multi inculpati sunt descoperiti si condamnati, sa vad si partea negativa, sa vad si faptul ca, din pacate, multi cetateni, multi romani, sunt arestati, sunt urmariti penal, sunt anchetati, trimisi in judecata, eventual si condamnati, pentru ca ulterior sa se constate ca sunt nevinovati, ceea ce este o adevarata tragedie si este o pata neagra pentru Justitia din Romania”, a declarat luni Tudorel Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: