„S-au pus presiuni asupra ei”. Procurorul sinucigas, Ramona Bulcu, era cercetata de Adina Florea de la Sectia Speciala

politica

Jurnalistii de la Libertatea informeaza ca procurorul Ramona Bulcu (53 de ani), care s-a sinucis sambata, era cercetat de Sectia pentru anchetarea magistratilor dupa ce redactase un comunicat de presa aflat la dosarul Ghita – Kovesi, in care fosta sefa DNA are calitatea de suspecta.

„O cunosc de 20 de ani, era o femeie activa, s-au pus presiuni asupra ei in ultima vreme. Voiau sa ajunga nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat un magistrat pentru Libertatea, sub protectia anonimatului.

Ancheta in acest dosar este condusa de procurorul Adina Florea. In urma declaratiilor facute de Sebastian Ghita, potrivit carora el ar fi platit avionul care l-a adus in tara pe fostul director FNI Nicolae Popa, extradat din Indonezia, Parchetul General a deschis un dosar de cercetare. Apoi, pe 9 ianuarie, Parchetul a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca Politia Romana a fost cea care a suportat cheltuielile, dosarul fiind clasat.

La inceputul anului 2019, Sebastian Ghita a revenit cu acuzatiile in spatiul public, iar Sectia pentru anchetarea magistratilor a redeschis dosarul, cercetand inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017, redactat de Ramona Bulcu. S-a demarat inclusiv un control al Inspectiei Judiciare in aceasta speta.

Iata comunicatul din 9 ianuarie 2017:

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus prin ordonanta inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, respectiv infractiunea de abuz in serviciu, in cauza avand ca obiect informatiile facute publice prin intermediul unor inregistrari difuzate in mass-media cu privire la o serie de afirmatii facute de fostul deputat Sebastian Ghita. Cercetarile in acest dosar vizeaza toate aspectele prezentate opiniei publice de catre persoana anterior mentionata prin intermediul inregistrarilor difuzate. In acest context, precizam ca, in urma verificarilor efectuate, a rezultat ca aducerea in tara a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuata de catre Politia Romana, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de catre aceasta institutie. Cercetarile se vor efectua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si de drept.

Ramona Bulcu, 53 de ani, s-a sinucis azi dupa ce s-a aruncat de la etajul al 5-lea al Parchetului General.

Mai mult despre:

Comentarii: