S-a confirmat. Presedintele Consiliului European a urechiat-o pe Dancila pentru atacul la adresa Justitiei. Lui Dragnea nici nu i-a pasat de Europa

news

Purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European a confirmat, pentru Digi24, ca in timpul discutiei pe care Donald Tusk a avut-o la Bruxelles, pe 20 februarie, cu premierul Viorica Dancila, oficialul european a fost cel care a ridicat problema justitiei.

„Pot confirma ca problema domniei legii si a luptei impotriva coruptiei a fost adusa in discutie in cadrul intalnirii de catre Donald Tusk”, a declarat pentru Digi24, Preben Aamann, purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European.

Intalnirea cu Donald Tusk a fost singura care nu a fost urmata de declaratii de presa, asa ca pana astazi informatii referitoare la subiectele discutate au fost furnizate doar de catre Executivul roman.

In comunicatul de presa trimis, Guvernul nu spune niciun cuvant despre faptul ca presedintele Tusk a ridicat in cadrul intalnirii problema justitiei in Romania si a luptei anticoruptie.

Potrivit comunicatului Guvernului, Donald Tusk doar „a subliniat deschiderea sa de a lucra indeaproape cu Romania, inclusiv in perioada Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, si a evidentiat rolul pe care statele central si est-europene pot sa il joace in consolidarea proiectului european.”

Alte subiecte abordate au fost, potrivit Guvernului roman: pregatirile pentru preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre tara noastra la 1 ianuarie 2019, organizarea Summitului European informal de la Sibiu, privind viitorul Europei, care va avea loc la 9 mai 2019, si viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


Comentarii: