S-a decis, Horodniceanu paraseste sefia DIICOT. Ministrul borfasilor are acum ocazia sa instaleze un om al PSD in fruntea procurorilor

news

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iasi dupa incetarea mandatului de procuror-sef al acestei structuri, anunta Agerpres.

„Sectia pentru procurori a CSM a hotarat continuarea activitatii in cadrul Serviciului teritorial Iasi din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, dupa incetarea mandatului in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, incepand cu data de 19.05.2018”, se arata in minuta deciziei.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT inceteaza in luna mai, iar ministrul Justitiei este cel care propune reinnoirea mandatelor procurorilor-sefi.

Deocamdata, ministrul Tudorel Toader nu a anuntat daca il va propune pe Horodniceanu pentru un nou mandat.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Pe 19 mai 2015, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT, la propunerea lui Robert Cazanciuc, ministrului Justitiei la acea vreme.

Anterior, Daniel Horodniceanu a condus Serviciul Teritorial Iasi al DIICOT.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: