S-a decis, Tariceanu va fi dat afara din ALDE. Anuntul este facut chiar de catre un lider PSD

politica

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a afirmat, marti, in Parlamentul European, ca liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a criticat coalitia de guvernare din Romania pentru ca ”are o mica intelegere cu un partidulet din Romania care nu face pragul electoral”, referindu-se la USR. Prin urmare, formatiunea condusa de Tariceanu va fi data afara din ALDE Europa.

”Va rog, ca sa nu fiti indusi in eroare sau sa nu va aflati intr-o confuzie, pentru ca unele dintre discursurile unor colegi din Parlamentul Europeannu au avut legatura nici cu programul de activitati si nici cu presedintia Ronmaniei. Au legatura doar cu debutul prematur al unei campanii electorale. Sa nu fiti suparati nici pe dl. Verhofstadt. Haideti sa-l intelegem, are si domnia sa o mica intelegere cu un partidulet din Romania. Nu face pragul electoral si acerasta stare de enervare trebuie sa o puneti si pe seama acestei nerealizari”, a spus in plenul Parlamentului European Dan Nica.

Liderul Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat, pentru Mediafax, ca USR are discutii cu familia europeana ALDE.

Presedintele grupului ALDE in Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marti, in plenul in care este prezenta Viorica Dancila, ca familia europeana din care face parte nu va merge alaturi de coalitie, implicat ALDE Romania, daca nu isi schimba abordarea pe amnistie.

„Tara dvs preia presedintia intr-un moment critic. Am facut o lista transportul, reforma bancara, CFM, unde avem nevoie de un acord si articolul care se indreapta impotriva guvernului polonez si cel lansat impotriva lui Orban. Sper ca dvs si presedintia dvs aveti foarte multe de facut si sper sa nu apara un articol 7 si in cazul Romaniei, nu sunteti departe de acest moment. Am fost ultima data impreuna cu cativa colegi la Bucuresti, ne-am intalnit cu dl Dragnea si a aparat aceste dosare si a spus ca statul de drept e o chestiune de subsidiaritate. Nu se pune problema subsidiaritatii. In aceeasi zi i-am spus dl Tariceanu si mi-a transmis ca majoritatea parlamentara va modifica legile si vor respecta propunerile de la Venetia. Mai mult propunerile vor fi trimise Comisiei de la Venetia pentru a remedia Codul Penal, codul de procedura penala si legea ong-urilor. Vreau sa va spun ca de cand ne-am intalnit niciuna dintre promisiunile dvs nu a fost respectata”, a declarat Guy Verhofstadt.

Presedintel ALDE European ameninta si legat de abordarea privind amnistia, spunand ca daca la Bucuresti coalitia nu isi schimba opinia, „familia mea europeana nu va merge cu dvs”.

„Tara dvs merge pe calea lui Orban si Kaczynski. Citesc in presa ca aveti in vedere o lege a amnistiei. Daca se confirma atunci familia mea europeana nu va merge cu dvs. E o critica la adresa unei practici la adresa unei majoritati politice a tarii dvs si cred ca am dreptul ca cetatean de onoare in Romania, unde am aparat interesele Romaniei in Tratatul de la Nisa si erau idei sa scada drepturile de vot Europei de Est si am reusit sa obtinem pentru Romania aceleasi drepturi de vot. Faceti curatenie fara compromisuri cu fortele trecutului”, a mai spus acesta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: