S-a isterizat toapa Firea dupa ce Iohannis a vorbit despre traficul din Bucuresti: „Presedintele vrea sa facem schimb de joburi? Eu la Presedintie si el la primarie?”

politica

Gabriela Firea s-a enervat dupa ce Klaus Iohannis a spus cu voce tare ceea ce vad toti bucurestenii: ca traficul din Bucuresti este „infernal”. Ea a iesit la Romania TV pentru a-l ataca pe presedinte.

„E regretabil ca presedintele face astfel de afirmatii. Il informez si ii stau la dispozitie si ii vom transmite toate documentele si dovezile. Nu poti face trimiteri de acest fel de pe bicicleta, asemenea ironii. Exista o emisiune celebra, ‘Schimb de mame’. Presedintele vrea sa facem schimb de joburi? Eu la Presedintie si el la primarie? Iese la atac fata de toti cei care au activitate. Aceasta campanie de a ataca adversarii se intampla in anii ’90.

Apreciez ca foloseste bicicleta. Si eu si familia mea folosim bicicleta in weekend. Am o veste buna pentru bucuresteni si pentru presedinte. Avem un proiect de 64 de km de piste de biciclete. In luna iunie vom da drumul proiectului”, a declarat Firea in direct la RTV.

„Sa le spuna fostilor lui colegi din PNL sa nu mai blocheze proiectele in Consiliul General, colegii care l-au ajutat sa ajunga presedinte”, a atacat Firea in continuare.

Presedintele Iohannis a fost surprins, luni, mergand cu bicicleta prin traficul din Bucuresti. El a fost foarte critic fata de modul in care Gabriela Firea a facut „revolutie in trafic”, asa cum a promis in campania electorala.

„Vazand vremea splendida de primavara am decis sa fac o plimbare cu bicicleta prin oras sa vad cum se prezinta (…). Am constatat ca primavara Bucurestiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp si de vreme, cred ca aici se impun cateva masuri foarte, foarte serioase de imbunatatire si a infrastructurii de trafic, dar si a reglementarilor in trafic. In rest, mi-as dori sa vad mai multa lume pe jos, mai multa lume pe bicicleta, dar cu timpul se intampla si asta”, a spus Iohannis.

El a aratat ca, pe bicicleta, de la resedinta sa pana in Parcul Herastrau a facut aproximativ trei minute.

Seful statului a spus ca pe drum s-a salutat cu cativa oameni si ca a vazut cateva fete surprinse.

Firea promitea, in campania electorala, ca in jumatate de an va face „revolutie in trafic”.

„Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana.

(…) In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta”, spunea Gabriela Firea inainte de alegerile locale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: