„S-a luat decizia sa fiu anihilat”. Condamnatul Dragnea neaga vehement ca noul Cod Penal este menit sa il salveze

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat din nou miercuri despre acuzatiile potrivit carora modificarile Codului penal au fost facute pentru el, afirmand ca s-a saturat de asemenea “petarde aruncate de uniii si de altii”. Liderul PSD afirma ca decizia ca el sa fie „anihilat” este luata deja de un an si jumatate de catre “Iohannis si un grup restrans de oameni cu influenta si cu puteri oculte”.

“Este un Cod penal dedicat justitiabililor din Romania si vreau sa va spun cu tot respectul cuvenit ca de un an si jumatate m-am saturat de aceste petarde aruncate de unii si de altii. Ce inseamna dedicat pentru Liviu Dragnea? In ceea ce priveste persoana mea, decizia luata acum un an si jumatate de catre Iohannis si de catre un grup restrans de oameni cu influenta si cu puteri oculte in statul roman a fost indiferent cum ar fi, eu sa fiu anihilat.

Ca acum e vorba de abuzul in serviciu, maine poate sa faca o mie de dosare, 2.000 de dosare. Dansii a pus o tinta, nu ezita aici, pentru ca destinul joaca pierderea unei puteri inimaginabile pe care au avut-o si inca o au in statul roman.

Vorbim de o putere oculta nelegitima, dar pentru a lasa ca mii de oameni din nevinovati din Romania sa tremure pana ajung in fata instantei, pana afla sentinta si, chiar daca sunt nevinovati, sa nu stie daca raman in libertate. Asa ceva nu poate fi acceptat”, a declarat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

Modificarile la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputatilor, cu 167 de voturi „pentru”, in conditiile in care erau necesare 165. Legea va fi supusa controlului de constitutionalitate si apoi va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Noua deputati ai minoritatilor nationale au votat, miercuri, pentru adoptarea Codului penal, care a trecut cu doua voturi in plus fata de minimum necesar de plenul Camerei, forul decizional.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: