S-o va lua! Votul senatorilor in cazul lui Dan Sova ar putea fi RELUAT

news

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat joi dimineata ca votul in cazul solicitarii DNA de ridicare a imunitatii ar putea fi reluat.

Hotararea in cazul votului din 25 martie a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial, prin urmare poate fi atacata acum din punct de vedere al constitutionalitatii. Liberalii au anuntat deja ca vor contesta votul.

Augustin Zegrean a declarat ca, daca se va da o decizie de neconstitutionalitate, votul dat de senatori in 25 martie ar trebui reluat.

„Daca hotararea nu e buna, va fi declarata ne-buna se va relua votul. Adica vor trebui sa rejudece cererea”, a punctat Zegrean, citat de ziare.com.

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe seful CCR daca ar putea fi vorba de o reinterpretare a votului sau reluarea efectiva a acestuia.

„Pai altfel cum? Se reia totul de la capat”, a punctat Zegrean.

Ar fi pentru prima oara in istoria Parlamentului cand s-ar relua votul in cazul unei astfel de solicitari facute de DNA.

Curtea Constitutionala a decis, pe 8 aprilie, ca Senatul este obligat sa redacteze o hotarare prin care se constata ca, in 25 martie, nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova. CCR a mai stabilit ca documentul sa fie transmis autoritatilor competente si publicat in Monitorul Oficial. Miercuri seara, hotararea a fost publicata in M.O.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: